OVO SE NEĆE DOPASTI NAVIJAČIMA CRNO-BELIH! Prema TOJ statistici, Partizan je POSLEDNJI! Zvezda bolja za 10 POZICIJA!

Autor:

Sport

29.12.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivi parametri pružili su novi uvid u stanje na tabeli.

OVO SE NEĆE DOPASTI NAVIJAČIMA CRNO-BELIH! Prema TOJ statistici, Partizan je POSLEDNJI! Zvezda bolja za 10 POZICIJA!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana su pobedom u večitom derbiju osigurali prvu poziciju na kraju jesenjeg dela Superlige Srbije, čime su Crvenu zvezdu ostavili na drugoj poziciji sa bodom manje. 

Ipak, na društvenim mrežama se pojavila zanimljiva statistika prema čijim parametrima se pokazuje potpuno drugačije bodovno stanje. 

Naime, u pitanju je nova tabela domaćeg prvenstva koja pokazuje učinak klubova bez doprinosa stranih igrača. Prema ovim kriterijuma, izabranici Igora Duljaja nalaze se čak na poslednjem mestu!

Mora se uzeti u obzir da je ovakvo stanje potpuno realno. Podsetimo, Mateus Saldanja je svojeručno vukao napadačku liniju crno-belih i postigao čak 14 golova na 18 utakmica. Dodajmo tome i već neizostavnog Bibrasa Natha, najsvežiju prinovu Zahida, kao i druge igrače poput Kalulua i Severine,  i videćemo koliko se Partizan do sada oslanjao na pogon stranaca. 

Prema tabeli koju je objavila jedna "Instagram" stranica navijača Partizana, Crvena zvezda je bolja za čak 10 pozicija, te se nalazi na šestom mestu. Činjenica je da je Barak Bahar imao na raspolaganju značajno širi igrački kadar i da je zbog toga bio u prilici da odmara igrače poput Bukarija i Hvanga. Ipak, takav pristup se evidentno odrazio na realno stanje na tabeli, prema kome su crveno-beli na drugoj poziciji. 

Republika

Foto: printscreen/instagram

Tabela Superlige bez učinka stranaca

Zanimljivo je da na krovu Superlige, kada se uzme u obzir isključivo doprinos domaćih igrača, sedi TSC. Među izabranicima Žarka Lazetića postoji samo četiri inostrana igrača, a ukoliko ne bismo računali one sa prostora bivše Jugoslavije, jedini stranac je mađarski internacionalac, Bence Sos.

Svakako, u pitanju je samo zanimljivost, a pravo stanje pokazuje da najbolji tim prvog dela sezone ne može biti niko drugi do Partizan.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading