ŠTA JE POENTA FUDBALA, REZULTAT ILI LEPA IGRA? Milojević odbrusio svima koji mu zameraju na stilu! Otkrio da i u supermarketu osluškuje moguće taktike!

Autor: P. Z.

Sport

30.12.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratnik u Ljutice Bogdana ima svoje viđenje najvažnije sporedne stvari na svetu i ne želi da ga menja.

ŠTA JE POENTA FUDBALA, REZULTAT ILI LEPA IGRA? Milojević odbrusio svima koji mu zameraju na stilu! Otkrio da i u supermarketu osluškuje moguće taktike!

Foto: Starsport

Posle četiri godine otkad je napustio Marakanu, na klupu Crvene zvezde ponovo je seo Vladan Milojević.

To je čovek koji je crveno-belima doneo najveće rezultate u postbarijevskoj eri, ali i neko kome je često znalo da se zameri što igra defanzivno.

- Šta je fudbal i poenta fudbala? To je jedini sport u kojem vezujete rezultat sa dobrom igrom. Jedino u fudbalu možete da nemate rezultat, a da sve ostalo bude fenomenalno. Ima ona priča. Igrali smo strašno, napadački, sa 78 špiceva, šutirali smo 28 puta na gol, imali smo veliki posed i na kraju smo izgubili meč. Ja ću sve da uradim suprotno, samo da dobijem utakmicu. Svega ovoga, na primer, nema u košarci. Tamo nećete čudi da je neko igrao dobro, kada izgubi meč. U fudbalu može da se desi da šutirate 50 puta, budete dobri, izgubite. Svako će da gleda ono što njemu odgovara. Ali ako igramo turnire i prvenstva samo je rezultat bitan. Ja sam kao trener Čukaričkog dobio Rad sa 7:0. Imao sam neke nestvarne rezultate, ali uvek ću se truditi da odradim 'klin šit', to mi kao treneru prija... Neki put se ne desi - rekao je Milojević u razgovoru za "Mozzart sport".

Nastavio je o svom stilu igre.

Disciplina je u igri je odrađivanje zahteva i zadataka... To je moja filozofija. Svako od njih, od igrača, mora da zna šta mu je posao. Na nama je da im nađemo žicu, ili ono što se kaže da kliknu. To može da se uradi kroz razgovor, promenu pozicija i sistema. Na nama je to da vidimo.

Republika

Foto: Starsport

Vladan Milojević

Potom je upitan kako će Zvezda izgledati na proleće.

- Zna se igrački kadar, razlika u odnosu na onu moju prvu generaciju. Na papiru je bolji, ali to možda ništa ne znači. Siti je uložio ko zna koliko para, pa je tek sada uzeo Ligu šampiona. Ništa ne može preko noći. Mi ovde govorimo o igračima koji su došli kod nas pre šest meseci. Možda im je potrebno vreme za prilagođavanje. Tako je u fudbalu, košarci. Meni je uvek potrebno vreme u drugom klubu. Nije to jednostavno kao što izgleda. Zvezda ima dobar tim i to mi je drago. Raste svake godine. Imamo vremena, pripremni period, sad da sklopimo sve kako treba.

Na kraju je otkrio i da ideje o taktici može da čuje bilo gde i od bilo koga.

- Ovde kada god se pojavite na ulici, pitaće vas nešto o klubu. To je energija Crvene zvezde. Ja volim da pričam i komuniciram. Nekada dobijete korisnu informaciju, ne govorim o tračevima. Nekada možete da sretnete čoveka u supermarketu i da vam on da impuls da razmišljate o nekim stvarima. Mi smo jako specifično podneblje, jako emotivni - podvukao je Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading