ŠOK I TUGA, PREMINUO SLAVNI FUDBALER: Nemačka zavijena u crno

Autor:

Sport

21.05.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavu stekao u Italiji i reprezentaciji "pancera".

ŠOK I TUGA, PREMINUO SLAVNI FUDBALER: Nemačka zavijena u crno

Foto: Starsport

Ilustracija, fudbal

Nemački fudbalski svet je zavijen u crno nakon tragične vesti o preminuću legendarnog fudbalera Karla Hajnca Šelingera, koji je izgubio bitku sa dugom i teškom bolešću u 85. godini života. Šelinger je ostavio neizbrisiv trag u fudbalskoj istoriji i zauvek će biti upamćen kao jedan od najvećih fudbalera svog vremena.

Karijeru je započeo u Kelnu, gde je brzo privukao pažnju svojim talentom, odigrao 84 utakmice i postigao osam golova. Nakon toga, odlučio se za izazov u Italiji, gde je postao legenda fudbala igrajući za klubove poput Mantove, Rome i Milana, za koji je nastupao čak devet sezona. Ovo je bio početak njegove nezaboravne karijere u jednoj od najcenjenijih fudbalskih liga na svetu.

Foto: www.profimedia.rs

Karl-Hajnc Šelinger


Šelinger je takođe ostavio dubok trag u reprezentaciji Zapadne Nemačke, doprinoseći osvajanju drugog mesta na Svetskom prvenstvu 1966. godine, kao i trećeg mesta četiri godine kasnije. Njegov gol u "utakmici veka" protiv Italije u polufinalu Svetskog prvenstva postao je deo fudbalske legende. Tokom svoje karijere, osvojio je dve Lige šampiona sa Milanom, Intertoto Kup, i bio proglašen za Nemačkog igrača godine 1962. godine.

Nakon završetka fudbalske karijere, Šelinger je ostao da živi u Milanu, gde je nastavio da bude deo fudbalske zajednice i doprinosi razvoju sporta. Njegova smrt u bolnici San Rafael u Milanu ostavila je prazninu u fudbalskom svetu, a njegovo nasleđe će zauvek živeti kroz sećanje na njegove velike uspehe i doprinos fudbalu.

Njegova posvećenost fudbalu i neumorni rad tokom karijere ostavili su neizbrisiv pečat na istoriju fudbala, a njegova ličnost će zauvek biti simbol snage, talenta i posvećenosti sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading