DA LI JE ČASNIJE STAVITI TAČKU? Rad nema novca da organizuje utakmicu! Veliki rival im plaća troškove!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.05.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nešto viš od jedne decenije su predstavljali srpski fudbal na međunarodnoj sceni, a danas nemaju novca ni za najosnovnije potrebe.

DA LI JE ČASNIJE STAVITI TAČKU? Rad nema novca da organizuje utakmicu! Veliki rival im plaća troškove!

Foto: Starsport

Fudbaleri Zemuna u prethodnoj rundi beogradske grupe srpskoligaškog karavana osvojili su bod na svom terenu u duelu protiv novobeogradskog Brodarca, čime su stigli na samo korak od ispunjenja cilja, povratka u prvoligašku konkurenciju nakon tri godine egzistiranja u trećem stepenu takmičenja.

 

Priliku da i matematički obezbede vizu za viši stepen takmičenja, Gornjovarošani će imati naredng vikenda, u subotu 25. maja kada će gostovati nekadašnjem rivalu iz suprligaških dana, ekipi Rada na banjičkom stadionu "Kralj Petar I".

Međutim, iako je u pitanju nekadašnji prestonički derbi, veliko je pitanje da li će ljubitelji fudbala imati priliku da prisustvuju ovom meču. 

Naime, Fudbaslki klub Rad nema novca za organizaciju utakmice, a tim povom su iz redova "građevinara" izdali saopštenje u kojem ističu:

- Smatramo i dajemo predlog da je najbolje utakmicu odigrati bez prisustva publike, navijača, usred zagrejane atmosfere i inicidenta koji se desio u prvom delu sezone. Rad je ispao iz lige, Zemun će kao prvoplasirani u Prvu ligu Srbije, utakmica nema rezultatski značaj. Poznata je i netrpeljivost dve navijačke grupe, ne bismo želeli da akteri meča i ovog puta budu u drugom planu.

Međutim, kako prenosi "Sport klub" po sredi je nešto poptuno drugo. Naime, kako ističu, klub sa Banjice želi da se meč odigra bez prisustva publike usled činjenice da nemaju novca za složenu organizaciju dolaska dve navijačke grupe koje krasi velika međusobna netrpeljivost, koja je produbljena prethodne jeseni akon dešavanja na stadionu u Gornjoj varoši.

Republika

Foto: FK Zemun

Mnogo ružnih stvari je viđeno tokom prethodne utakmice

 

Na navedeni dopis, oglasili su se i iz Zemuna:

- Razumemo finansijsku situaciju FK Rad, jer smo i samo bili u identičnom položaju. Želimo da se utakmica odigra u prisustvu navijača i publike, od početka prolećnog dela sezone odigrali smo već osam utakmica pred praznim tribinama. Smatramo da bi predstojeća utakmica u kojoj bi ukoliko pobedi naš klub osigurao matematički ulazak u viši stepen takmičenja, bila velika satisfakcija za simpatizere Zemuna.

Konačan epolig daće Velibor Novović, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd koji je zakazao sastanak sa predstavnicim klubova, a konačan ishod biće poznat u utorak, ili najkasnije u sredu 22. maja.

Da podsetimo, Zemunci su već viđeni šampioni i putnici u Prvu ligu Srbije, dok će Rad od naredne jeseni biti deo četvrtoligaškog takmičenja, Beogradske zone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading