GORELA BI NEMAČKA DA SRBI UDARE NA HRVATE: Drulović priziva "balkansku grupu" na EP

Autor:

Sport

02.12.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javlja mi se da bismo mogli na žrebu za EVRO 2024 da izvučemo komšije, Hrvatsku ili Sloveniju. Voleo bih Mađarsku ili Albaniju, a protiv Rumuna bi nam bilo najlakše, smatra učesnik poslednjeg našeg EP.

GORELA BI NEMAČKA DA SRBI UDARE NA HRVATE: Drulović priziva "balkansku grupu" na EP

Foto: Uefa.com

Žreb

Kad su sudije odsvirale kraj utakmica između Srbije i Bugarske u Leskovcu, odnosno Mađarske i Crne Gore u Budimpešti, san dug 24 godine je postao java - fudbaleri naše zemlje igraće na Evropskom prvenstvu! Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su se junačkom borbom plasirali na EVRO 2024 u Nemačkoj, ali tu nije kraj ambicijama, već novi početak. "Orlovi" sada žele da ostave trag na kontinentalnoj smotri, a put do toga umnogome će zavisiti od grupe u koju budu smešteni na današnjem žrebu (18.00, Arena sport premijum 1).

Foto: Starsport

Vidimo se u Nemačkoj: Fudbaleri Srbije

Fudbaleri Srbije su smešteni u četvrti šešir na izvlačenju kuglica u Hamburgu i sigurno u grupnoj fazi neće moći da igraju protiv branioca titule Italije, Švajcarske i pobednika sva tri baraža Lige nacija. Sve ostale selekcije dolaze u opticaj, moguće su na papiru lakše i teže grupe. Reprezentativac tadašnje Jugoslavije na poslednjem našem Evropskom prvenstvu 2000. u Belgiji i Holandiji Ljubinko Drulović u razgovoru za Republiku priziva sve same komšije u grupu s "orlovima".


- Eto nas, hvala bogu, na Evropskom prvenstvu posle toliko godina. Čekali smo stvarno previše, još od moje generacije, i dočekali da odemo na EVRO i to prvi put pod nazivom Srbija. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, a ne da budemo samo učesnici. Na žrebu u Hamburgu nijedna zemlja neće biti lak protivnik jer su kontinentalni šampionati čak i jači od svetskih prvenstava jer se, generalno, najbolji fudbal igra u Evropi. Ako već treba da prizivam rivale, iz prvog šešira bih voleo da to bude Belgija. Protiv njih smo pokazali na prijateljskom meču da možemo da igramo, a voleo bih da izbegnemo Portugal i Francusku. Što se ostalih šešira tiče zaista mi je svejedno. Pa naš četvrti šešir je jači od drugog. Možda malo više prizivam Mađarsku da joj se osvetimo za kvalifikacije ili Albaniju, protiv koje možemo da igramo, bez obzira na tenzije kojih bi bilo. Protiv komšija Rumuna mislim da bi nam bilo najlakše iako su dosta napredovali - rekao je Drulović.
Republika

Foto: Starsport

Ljubinko Drulović

On je ono najuzbudljivije ostavio za kraj.


- Javlja mi se nešto da bismo iz trećeg šešira mogli da dobijemo komšije, Hrvatsku ili Sloveniju. Dobićemo neki balkanski derbi sigurno, uveren sam. S Hrvatima dugo nismo igrali, još od onog meča kada smo ih remijem u Zagrebu 2:2 sprečili da odu na naše poslednje Evropsko prvenstvo. Sigurno bi bilo tenzija na terenu, pa i na tribinama jer obe zemlje imaju mnogo iseljenika u Nemačkoj, ali to je draž fudbala. Pravi fudbalski ambijent, gorela bi Nemačka. Mnogi ne žele Hrvate zbog toga što godinama igraju odlično i učesnici su svih velikih takmičenja, ali ja ih zato prizivam. Što se Slovenije tiče, još pamtim onih 3:3 na tom EVRO 2000 - dodao je Drulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading