PARA VRTI, GDE BURGIJA NEĆE: Saudijska Arabija ZVANIČNO domaćin Mundijala!

Autor:

Sport

31.10.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobili su šta su želeli enormnim ulaganjima.

PARA VRTI, GDE BURGIJA NEĆE: Saudijska Arabija ZVANIČNO domaćin Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine održaće se u Saudijskoj Arabiji!. Naime Australija je odustala od trke za dobijanje domaćinstva, a bila je praktično jedini ozbiljni kandidat Saudijcima.

Ranije ovog meseca Saudijska Arabija je predstavila FIFA pismo o namerama nakon što je fudbalsko upravno telo objavilo da će za 2034. biti razmatrani samo ponuđači iz Azije i Okeanije. I malo je verovatno da će se Saudijska Arabija suočiti sa bilo kakvom konkurencijom nakon što je Fudbalska Australija u utorak objavila da je odlučila da se ne kandiduje za domaćina turnira.

Da će se Mundijal održati u Saudijskoj Arabiji potvrdio je Đani Infatino, predsednik FIFA.

-Nema sporta koji ujedinjuje svet kao što je to fudbal. Svetsko prvenstvo je savršen izlog da se pošalje poruka jedinstva i uključenosti - napisao je između ostalog Infantino u poruci na Instagramu u kojoj je obajvio da će Saudijska Arabija biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2034. godine.

 

 

Podstimo, ranije je odlučeno da će se Svetsko prvenstvo 2030. godine održati u Urugvaju, Paragvaju, Argentini, Španiji, Portugalu i Maroku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading