NEKA SE PRIPREME RONALDO I MESI: Mitrogol ispisao nove stranice istorije - uskoro će mu u leđa gledati i najveće zvezde svetskog fudbala! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.10.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno je poznato da mu ravnog nema...

NEKA SE PRIPREME RONALDO I MESI: Mitrogol ispisao nove stranice istorije - uskoro će mu u leđa gledati i najveće zvezde svetskog fudbala! (VIDEO)

Foto: Starsport

Odavno je Aleksandar Mitrović svoje ime upisao zlatnim slovima u analima srpskog fudbala. Računajući golove sa jučerašnjeg meča protiv selekcije Crne Gore, popularni "Mitrogol" je stigao do brojke od 57 postignutih pogodaka i u već u ovom momentu ima čak 19 golova više od drugog na večitoj listi strelaca, Stjepana Bobeka koji je u dresu tadašnje reprezentacije Jugoslavije 38 puta svoje ime upisivao među golgetere.

Jasno je da će navedeni broj pogodaka Mitrović daleko premašiti, ali ono što iziskuje veliko poštovanje, jeste činjenica da se u ovom momentu nalazi na 32. poziciji najboljih reprezentativnih strelaca sveta svih vremena. Golovima protiv "sokolova" prestigao je Samjuela Etoa i predstoji mu zasigurno dalji napredak.

Kada je reč o najboljim reprezentativnim strelcima planete, prvu poziciju suvereno drži Kristijano Ronaldo koji je u dresu portugalske reprezentacije postigao neverovatnih 127 golova. Drugu poziciju drži Argentinac Lionel Mesi sa 106 golova, dok je trećeplasirani Robert Levandovski koji je za poljski nacionalni tim bio strelac 81 gola.

 

 

Potpuno je jasno da će u narednom periodu najbolji strelac srpskog fudbala napredovati na navedenoj listi, a da li će to biti dovoljno i da se umeša u borbu za sam vrh, ostaje nam da vidimo.

 

 

Da podsetimo, Aleksandar Mitrović je svoj golgeterski niz započeo sada već davne 2013. godine kada je u susretu protiv Hrvatske, 6. septembra na našem najvećem stadionu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postigao izjednačujući pogodak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading