UČINIO JE NEZAMISLIVO: Selektor Stojković niže uspehe, ali se jedna stvar nikako ne pomera sa mrtve tačke! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

18.10.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čega god da se dohvati, pretvara se u zlato.

UČINIO JE NEZAMISLIVO: Selektor Stojković niže uspehe, ali se jedna stvar nikako ne pomera sa mrtve tačke! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Selektor srpske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković na kormilo srpskog nacionalnog tima, stigao je trećeg dana meseca marta 2021. godine u momentu kada je reprezentacija Srbije po ko zna koji put neuspešno okončala kvalifikacije za EURO 2020 i kada je u okviru UEFA Lige nacija jedva sačuvala status učesnika "B" divizije.

Svojim znanjem, radom, ali i autoritetom, značajno je podigao srpski reprezentativni fudbal i učinio ono što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Naime, Dragan Stojković je tokom svog dvo i po godišnjeg mandata uspeo Srbiju da odvede na Svetsko prvenstvo u Kataru, u okviru UEFA lige nacija doveo je "orlove" do elitnog ranga, a nakon susreta protiv Crne Gore i trijumfa rezultatom 3:1, praktično je doneo Srbiji i učešće na evropskoj smotri reprezentativnog fudbala, prvog nakon četvrt veka.

 

U noći velikog slavlja i istorijskog ostvarenja, čini se da popularni Piksi, još samo jednu stvar nije učinio. Naime, fudbalska reprezentacija Srbije, u momentu kada je on stigao na njeno čelo, nalazil se na 30. poziciji FIFA rang liste (18. februar 2021. godine). Tokom prethodnog perioda naša selekcija je uglavnom zauzimala pozicije između 25. i 29. mesta, a najbolji FIFA ranking ostvarili su "orlovi" 6. oktobra prethodne godine kada su zauzimali poziciju 21.

Na osnovu poslednje objavljene FIFA liste, reprezentaqcija Srbije zauzima 28. poziciju i slobodno se može reći da selektor Stojković jedino u navedenom segmentu nije načinio pomak, ali svakako i za navedeno vremena ima. Dobri rezultati na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Belgije, kao i u duelu sa Bugarskom, uz željena ostvarenja na Evropskom prvenstvu, mogu dovesti i do značajnog napretka na FIFA rang listi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading