NA MARAKANI POTPUNO DRUGAČIJA SEZONA KUPANJA! Dok drugi znoj liju, Zvezda osvojila Rusiju

Autor:

Sport

13.07.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto mečeva prvog kola kvalifikacija po julskoj žegi, crveno-beli bruse formu za grupnu fazu Lige šampiona, koja počinje sredinom septembra.

NA MARAKANI POTPUNO DRUGAČIJA SEZONA KUPANJA! Dok drugi znoj liju, Zvezda osvojila Rusiju

Foto: FK Crvena zvezda

Neka nova Crvena zvezda! Sezona kupanja među crveno-belima u tekućoj 2023. umnogome se razlikuje od nekih prethodnih, kada je najtrofejniji klub u zemlji, negde baš u ovom periodu, vršio poslednje pripreme za kvalifikacione duele evrokupova.

DOBRA PRIPREMA

Isključivo svojom zaslugom, litrima prolivenog znoja fudbalera i predanim radom uprave, Zvezda ovog leta ima nešto drugačiji plan i program priprema u julu pošto mečevima prijateljskog Premijer kupa u ruskom gradu Sankt Peterburgu brusi formu za grupnu fazu Lige šampiona. Nakon uvodnih pobeda protiv Zenita i Nefčija, crveno-beli su u trećem meču pobedili i Fenerbahče, što će im poslužiti kao idealna priprema za nastupajuće obaveze u elitni, koje počinju krajem septembra.

Ali nije oduvek bilo sve tako sjajno i bajno. Poput Slovana, Astane, Karabaga i ostalih, koji su u prethodna dva dana započeli evropski put, ne tako davno, po julskoj žegi i Zvezda je kretala u pohod na grupnu fazu. Minule sezone doduše bilo je to od trećeg kola u avgustu protiv Pjunika, a pretprošle sezone od druge runde i julskog dvomeča sa Kairatom. Crvena zvezda je poslednji put igrala od prvog kola kvalifikacija u sezoni 2020/21, kada je 18. jula na Marakani eliminisana Evropa s Gibraltara. Godinu ranije u istoj rundi, samo 17. jula, rival je bio litvanska Suduva, a tim Vladana Milojevića u istorijskoj sezoni preskočio je svaku narednu prepreku i izborio plasman u grupnu fazu. Čuvena mušema Lige šampiona vrtela se u Ljutice Bogdana i u sezoni 2018/19, iako je malo ko bio optimista na startu kvalifikacija protiv letonskog Spartaksa iz Jurmale u prvom kolu (11. i 17. jul).

Republika

Foto: Starsport

SRUŠIO JANG BOJS Aleksa Vukanović

 

CRNA MRLJA

Mada, počinjala je Zvezda evropski put i ranije, u junu mesecu, kada su mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope u pitanju. Florijana s Malte, naime, gostovala je 29. 6. 2017. u prvom od dva meča uvodne runde. U julu su se igrali i dueli protiv malteške Valete i IBV sa Islanda, beloruskog Naftana (2. kolo), dok je eliminacija od Kairata na startu početkom jula 2015. jedno od najcrnjih slova u klupskoj istoriji. Počevši od 2000, crveno-beli na startu kvalifikacija za evrokupove igrali su još i protiv Ki Klasvika, čuvenog Lestera, opet Kairata, Nistrua, Intera iz Zaprešića, Kork sitija, Levadije i Groclina, s tim da su neki od mečeva bili na programu i u avgustu.

Republika

Foto: Starsport

PRESKOČIO SUDUVU Milunović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading