EFEKAT MESI: Poznat domaćin Svetskog klupskog šampionata u fudbalu 2025. godine!

Autor:

Sport

23.06.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je gde će se održati najmasovnije Svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu do sada.

EFEKAT MESI: Poznat domaćin Svetskog klupskog šampionata u fudbalu 2025. godine!

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

Sjedinjene Američke Države biće domaćin novog i proširenog Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu 2025. godine.

Veće FIFA jednoglasno je odlučilo da šampionat na kome će prvi put u istoriji učestvovati 32 ekipe dodeli zemlji u kojoj je fudbal u velikoj ekspanziji, što potvrđuje i dolazak Lionela Mesija u MLS ligu, kao i interesovanje za velike zvezde poput Serhia Busketsa, Đordija Albu i mnoge druge.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Predsednik krovne kuće fudbala ovim povodom je rekao:

- FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2025. će biti vrhunac elitnog profesionalnog muškog klupskog fudbala, a s potrebnom infrastrukturom i ogromnim lokalnim interesom, Sjedinjene Države idealan su domaćin za početak ovog novog, globalnog turnira. Navijači sa svih kontinenata će za dve godine doneti svoju strast i energiju u SAD na ovu značajnu prekretnicu koja će učiniti fudbal zaista globalnim - izjavio je Švajcarac.

Na veću FIFA takođe je rečeno da proces nadmetanja za Svetsko prvenstvo 2030. godine počinje, a da će se odluka doneti najkasnije krajem 2024.. godine.

Takođe, Indonezija je imenovana za domaćina U-17 SP-a 2023. godine, Kolumbija za domaćina U-20 Svetskog prvenstva za žene 2024, Dominikanska Republika kao domaćin FIFA U-17 Svetskog prvenstva za žene 2024. i Uzbekistan kao domaćin FIFA Svetskog prvenstva u futsalu 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading