ŠOKANTNA ISPOVEST! Legenda crveno-belih sve OTKRILA: Bacali su BOMBE na nas, puno derbija NIJE NI TREBALO da se odigra!

Autor:

Sport

17.04.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošao je kroz trenutke u kojima fudbal postaje rat.

ŠOKANTNA ISPOVEST! Legenda crveno-belih sve OTKRILA: Bacali su BOMBE na nas, puno derbija NIJE NI TREBALO da se odigra!

Foto: Starsport

Predrag Đorđević, Savo Milošević i Darko Kovačević

Sećate li se Predraga Đorđevića?

Kao mlad igrač otišao je iz Crvene zvezde u u grčkog trećeligaša Paniliakos, a zatim je stigao do Olimpijakosa gde je postao legenda kluba i kapiten.

Odigrao je 493 utakmice za crveno-bele iz Pireja, postigao je 157, a namestio 95 golova, osvojio 12 titula, pet Kupova i jedan Superkup, a sada je, u razgovoru za grčke medije otvorio dušu o svojom životu.

Jedna od tema bila je i navijačka strast u Grčkoj koja je često znala da pređe granice i utiče na fudbal.

- Znate li koliko utakmica nikada nije trebalo da se odigra? Koliko je bilo polomljenih glava? Na Tumbu smo najmanje tri puta išli blindirani. Vozač samo stisne gas, a oni bacaju bombe na nas! A na terenu smo bili mnogo bolji - rekao je Predrag Đorđević.

I pored svega što je uradio za klub, njegov mural uklonjen je sa Karaiskakija. Ističe Đorđević da mu je krivo zbog toga, ali da razume.

- Pa, očigledno je bilo nešto. Nikada nisam govorio o tome, moje mišljenje se nikada nije čulo. I pre nego što kažem, želim da razjasnim da ne treba mešati Upravu sa Olimpijakosom. To su dve različite stvari. Upravu čine ljudi, a Olimpijakos je jedan i jedini. Svi smo mi prolazni, ali Olimpijakos je uvek tu. Da li sam pisao istoriju ili ne, neka prosude drugi. Nije me briga za to. Jedino što je moglo da ih naljuti je slučaj novog ugovora Andreasa Janotisa, kojeg sam zastupao kao agent. Jedno ili dvoje ljudi iz administracije, ne Marinakis, ušli su u pregovore sa Janotisom. I meni i klincu je rečeno da će ga podržati i da neće uzeti iskusnog golmana. I onda je Orlando Sa došao u poslednjem trenutku. Nikada nismo rekli da nećemo potpisati za Olimpijakos, već da Janotis želi da igra. Oni nisu hteli i on je otišao. U Makabiju je dobio duplo bolji ugovor, ali pitanje nije bilo finansijske prirode. Ne znam šta su oni preneli predsedniku Marinakisu i šta su mu rekli. Obe strane imaju odgovornost, možda bih i ja sada drugačije postupio - zaključio je Đorđević.

Kompletan intervju sa Predragom Đorđevićem možete pronaći OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading