CRVENI ĐAVOLI ŽELE TITULU: Junajted na krilima Bruna i Rašforda SRUŠIO Siti i približio se prvom mestu!

Autor:

Sport

14.01.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napeto do samog kraja.

CRVENI ĐAVOLI ŽELE TITULU: Junajted na krilima Bruna i Rašforda SRUŠIO Siti i približio se prvom mestu!

Foto: Tanjug/AP

Bruno Fernandeš postiže gol protiv Mančester sitija

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Mančester siti u velikom derbiju sa 2:1 u okviru 20. kola Premijer lige.

Izabranici Erika Ten Haga nastavili su sa izuzetnim rezultatima i sa nova tri boda, ne samo da su prišli Sitiju na bod zaostatka, već su se uključili i u trku za šampionskom titulom, pošto u ovom trenutku imaju šest bodova manje i meč više u odnosu na Arsenal.

Prvo poluvreme donelo je veoma opreznu igru obe ekipe, te smo u ovih 45 minuta videli jako malo dobrog fudbala i dobrih prilika.

Junajted je bio nešto opasniji u ovom delu igre, Markus Rašford imao je dve dobre prilike, ali oba puta je previše oklevao i kasno upućivao udarac ka golu. To se posebno videlo u 34. minutu kada nije iskoristio to što je Ederson izleteo sa gola, a na kraju je umesto mreže pogodio odbrambenog igrača Sitija.

Građani u prvih 45 minuta nisu napravili ništa, osim dobrog udarca Kajla Vokera iz velike daljine krajem prvog poluvremena. Englez je sjajno tukao, ali je lopta završila pored gola Davida de Hee.

U nastavku meča Siti je bio bolji rival i težište igre skroz je prešlo na polovinu Junajteda. Ipak, gosti sa Etihada, iako su napadali, nisu uspevali da stvore neku stopostotnu šansu. 

Džek Griliš je ušao na teren u 57. minutu, a samo tri mnuta kasnije posle divne asistencije Kevina de Brujnea pogodio je za 1:0, bio je to njegov tek drugi gol ove sezone.

Junajted je kako je vreme odmicalo bio sve opasniji, a do izjednačenja je stigao u 78. minutu. Kazemiro je uputio loptu ka Markusu Rašfordu koji se nalazio u ofsajdu, Englez je to znao i zato je samo prepustio loptu Brunu Fernandešu, koji je potom savladao Edersona.

Pomoćnik je digao zastavicu i poništio pogodak, ali je VAR presudio u korist Crvenih đavola. Samo dva minuta kasnija sevnula je nova kontra Junajteda, Garnačo je dobio loptu po levoj strani i sjajno pronašao Markusa Rašforda, koji je lako matirao Edersona i doneo totalni preokret svom timu.

Pokušao je Siti do kraja meča da stigne do boda, ali nije uspeo da stvori nijednu priliku, pa je Junajted odneo veliku pobedu.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading