ABRAMOVIČU SAMO BOG MOŽE DA SUDI: Bivši premijer se NARUGAO Premijer ligi!

Autor:

Sport

14.03.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno o ruskom fudbalu i Abramoviču.

ABRAMOVIČU SAMO BOG MOŽE DA SUDI: Bivši premijer se NARUGAO Premijer ligi!

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Bivši premijer Rusije i član uprave Dinamo Moskva, Sergej Stepašin, smatra da ruski fudbal može bez problema opstati bez stranaca koji su napustili zemlju.

- Naravno da možemo. Ako govorimo o utakmici u Tuli, trener Sandro Švarc je uspeo da motiviše igrače. Treba uzeti u obzir da je Sebastijan Šimanski iz Poljske. Ivan Ordec nije igrao, jer je iz Ukrajine. E, sad više nije iz Ukrajine... Naravno, ljudi osećaju i razumeju da u ovom životu nije sve tako jednostavno... - rekao je Stepašin.

U Dinamu i dalje ima stranaca.

- Pa, zasad ostaju. Imaju ugovore. Videćemo dalje. Sve je veoma komplikovamo. Zahvalan sam Švarcu (koji je Nemac), koji je, naravno, hrabra osoba. Jer svi oni koji su na neki način bili povezani sa Nemačkom, nažalost, odavno su napustili Rusiju. On je sportista, ispunjava ugovor. Kada se završi ovo prvenstvo, videćemo. Naravno, svi bismo voleli da ostane. I on bi, zato što je zavoleo našu zemlju. Voli da radi u Dinamu. Ide mu. Najzanimljivije je da niko od naših poznatih fudbalera i trenera iz sovjetske generacije sa kojima se družim, nije rekao loše o Švarcu, iako obično svi kažu da su nam potrebni domaći stručnjaci - dodao je.

Komentarisao je i situaciju u kojoj se našao Roman Abramovič.

- Romanu ni može niko da pomogne. Kako se kaže, samo Bog može da mu sudi. Što se Čelsija tiče, to je problem Premijer lige. Klub je zapravo dobar, ali su sami upali u svoju zamku. Sada neka razmišljaju o tome. Uostalom, Čelsi me najmanje brine. Moramo da ulažemo u Rusiju, da volimo svoju zemlju. Inače, Abramovič je delimično pomogao reprezentaciji, moramo mu da mu odamo priznanje. Isplatio je platu Gusu Hidinku, ako se sećate, kada smo bili četvrti na Evropskom prvenstvu - zaključio je.

 

 

Sergej Stepašin je bio premijer Rusije u periodu od maja do avgusta 1999. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading