PIKSI MU URUČIO OTKAZ? Santoš najavio POVLAČENJE iz reprezentacije

Autor:

Sport

18.11.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poraza od reprezentacije Srbije u odlučujućom utakmici A grupe kvalifikacija, Portugal će morati u baraž. Mnogi za neuspeh nacionalnog tima optužuju selektora Fernanda Santoša koji je imao šta da kaže naciji u svom obraćanju.

PIKSI MU URUČIO OTKAZ? Santoš najavio POVLAČENJE iz reprezentacije

Foto: Starsport

Fernando Santoš i Dragan Stojković Piksi

Santoš je u gostovanju na nacionalnoj televiziji pomenuo i mogućnost odlaska sa čela reprezentacije. 

- Onog dana kada ne budemo ispunili cilj, sam ću otići. Još nisam propustio da ispunim cilj, sve smo ih ostvarili. Nismo se direktno kvalifikovali, ali koliko puta smo bili u baražu? Nema razgovora ovde. Neće se to desiti (da ne odu na Mundijal), ali ja ću otići sam. Ostajemo zajedno dok god ispunjavamo ciljeve - poručio je iskusni selektor.

On je potom detaljnije analizarao utakmice sa "orlovima", istakavši da je prvo poluvreme bilo dosta loše.

- Prvo poluvreme protiv Srbije je bilo jako loše, ne pamtim tako nešto. Igrači su imali želju i stav, nema tu šta da se izdvoji. Ono što nije uspelo je plan, nismo imali jasnu ideju. Počeli smo jako dobro, pritiskali smo protivnika - rekao je Santoš.

Foto: Starsport

Fernando Santoš

Takođe je Santoš istakao i da je tim pretrpeo dosta promena u odnosu na 2018. godinu, ali da je meč protiv Srbije nešto najlošije što je nacionalni tim pokazao.

- Prestali smo da igramo 4-4-2 i prešli smo na 4-3-3. Osvojili smo i Ligu nacija pre dve godine. Ali smo imali samo dve loše utakmice. Protiv Nemačke, što je možda naša najgora utakmica ikada, i sada protiv Srbije. Protiv Irske je bilo drugačije jer sam izveo tim koji nikad nije igrao zajedno - rekao je Santoš.

Reprezentacija Portugala i dalje ima šansu da se plasira na Mundijal ali to će morati da izbori u baražu, gde je i postavljen za nosioca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading