ZVANIČNO: Fudbalska reprezentacija Srbije IMA NOVOG SELEKTORA!

Autor:

Sport

13.09.2021

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je i zvanično omladinska reprezentacija Srbije dobila novog selektora. U pitanju je bivši sportski direktor i trener fudbalskog kluba Voždovac Jovan Damjanović.

 
Republika

Foto: Promo foto

Damjanović na novom zadatku

- Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za nacionalni tim. Pošto je reč o momcima koji su 2004. godište, pred njima je sasvim dovoljno vremena da se formiraju na pravi način i kada dodju u A tim da budu spremni za najveće fudbalske i profesionalne izazove - istakao je Damjanović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

On je naveo da mu je posao koji je obavljao poslednjih godina u Voždovcu omogućio da upozna veliki broj igrača.

- Neki su već u prvim timovima i znam da se radi o veoma talentovanim fudbalerima. Razgovarao sam i sa ljudima koji imaju prave informacije, dobio sam kvalitetan izveštaj i jedva čekam prvo okupljanje u Staroj Pazovi - rekao je Damjanović.

Foto: Starsport

Jovan Damjanović

U-18 reprezentacija Srbije već naredne nedelje ima dvomeč sa Slovenijom na gostujućem terenu, a u oktobru i dve utakmice sa Italijom u Srbiji.

- Biće to četiri izuzetno kvalitetne provere i sjajna prilika da već na startu uspostavimo neke principe. Iskoristiću priliku već na prvom okupljanju da igrače još malo upoznam na treningu, da im približim ideje i zahteve kako mislim da bi trebalo da izgledaju i na koji način da igraju - rekao je Damjanović i za kraj dodao:

- Kada nosite dres sa državnim grbom, standardi moraju da budu drugačiji i da se podignu na najviši mogući nivo. Sjajna je prilika da to uradimo već u mladjim kategorijama, da ti momci kada udju u A tim budu pravi primer ovima koji tek dolaze - zaključio je Damjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading