DECA PIJU KAFU, BRIJU GLAVU I JEDU ŠTA POŽELE: Mama ima spisak šta im je dozvoljeno, a kada čujete šta dopušta dečacima, ŠOKIRAĆETE SE!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deci je dala svu slobodu odlučivanja.

DECA PIJU KAFU, BRIJU GLAVU I JEDU ŠTA POŽELE: Mama ima spisak šta im je dozvoljeno, a kada čujete šta dopušta dečacima, ŠOKIRAĆETE SE!

Foto: Pixabay

Mara Doemland (29) opisala je svoje kontroverzne roditeljske tehnike prema kojima njena deca žive bez ograničenja - tako što mogu piti kafu, hodati bosi i igrati se napolju na kiši.

Ona inače, koristi mešavinu stilova roditeljstva kako bi odgajila svoju decu, ali ono što je najvažnije "ne želi da ih ograničava" u onome što rade, nije im ograničeno šta smeju da jedu za vreme obroka, što znači da će vrlo verovatno sami izabrati voće ili povrće, prenosi "Miror".

Ćerka se obrijala, a dečaci mogu da nose i roze

Mara je dopustila ćerki Emi da sama obrije kosu, a ako njeni dečaci požele da nose ružičaste haljine, njoj to odgovara. 

- Dajem im da popiju kafu ako žele probati, ali ne piju je kao odrasli. Ne piju espresso ceo dan. Kada pada kiša, pobrinem se da svi izađemo i zabavimo se. Oslobađa, ali je nered - rekla je ona.

Foto: pexels.com

Deca se igraju lišćem

Mara je postupno izgradila vlastiti slobodni stil roditeljstva nakon što je dobila Emi sa samo 19 godina. Kaže da je, kad je tek postala mama, bila stroga, a zatim je naučila dopustiti svojoj deci da sama donose odluke.

Ovakav stil roditeljstva smanjio je njihovu želju za šećerom, tvrdi Mara.

- Bila sam zla i nisam imala strpljenja kad sam dobila Emi. Ne slažem se s ograničavanjem hrane mojoj deci. Ne želim da imaju negativan odnos prema hrani. Pazim da im je dostupna sva hrana koja se ne kategorizuje kao posebna ili poslastica. Zapravo im zaustavlja žudnju za slatkim ako im je sve dostupno - rekla je mama.

Suprug je podržava

Njen suprug Kristofer i ona dozvoljavaju deci da se oblače kako žele.

- Emi je obrijana do glave i trenutno nosi samo crnu i preveliku odeću.  Ako se jedno od moje dece s nečim igra, a drugo se takođe želi igrati, ne teramo ih da dele ako to ne žele. Naučili smo ih frazama poput "daj mi prostora". Kao odrasli ne želimo uvek deliti stvari pa mislim da to nije nešto što bi deca trebala da rade - kaže ona.

Foto: Shutterstock, TikTok/therapyjeff

Muž i žena se grle dok posmatraju vodu


Mara takođe dopušta svojoj deci da jedu pesak i igraju se klikerima.

Ovo su neke od stvari koje Mara dopušta svojoj deci, a koje bi drugi mogli smatrati kontroverznim:

Neka piju kafu
Izađite bosi
Ne ograničava im ono što jedu
Neka jedu pesak
Ne prisiljava ih na deljenje
Neka se peru na kiši
Neka se oblače kako žele
Pusti ih da obriju kosu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading