KADA JE MIGRENA, A KADA MOŽDANI UDAR? Bizaran znak pokazuje RAZLIKU “I posle nekoliko godina još se borim sa tri simptoma”

Autor: N.J.

Lifestyle

11.04.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo iznenadnom glavoboljom, ali nije ni sanjala da je reč o moždanom udaru.

KADA JE MIGRENA, A KADA MOŽDANI UDAR? Bizaran znak pokazuje RAZLIKU “I posle nekoliko godina još se borim sa tri simptoma”

Foto: pixabay.com

Život Kortni Rubi promenio se potpuno neočekivano. Sve je počelo glavoboljom, ali ona je mislila da je to posledica rada na računaru. Tada, vladao je kovid, i ona nije išla na posao, a sve zadatke obavljala je onlajn.

- Počelo je sa stvarno iznenadnom glavoboljom - najgorom glavoboljom u mom životu. I samo sam pomislila da možda imam neku vrstu migrene - rekla je za news.com.au.

Bolove je pripisala sedenju ispred računara. 

- Ali kako je dan odmicao, počela sam da osećam pravu mučninu. Vrtelo mi se u glavi. Pokušavala sam da odmaram i održavam unos tečnosti - priseća se.

Foto: pexels.com

Devojka ima glavobolju

Simptomi moždanog udara

Međutim, simptomi su se nastavili i sledećeg dana, a ruka joj je i utrnula i osećala se kao da joj je odvojena od tela. Zbog toga otišla je u bolnicu. Svi, uključujući i Kortni, odbacili su "ideju" da se radi o moždanom udaru upravo zbog neobičnih simptoma koje je imala. Ali, pre nego što je trebalo da bude otpuštena iz bolnice, dobila je napad. 

Neurolog je potvrdio da je imala ozbiljan moždani udar. 

- Kad mi je neurolog rekao “Imali ste moždani udar”, ne sećam se šta je dalje pričao jer sam se osećala kao da mi je celo biće ispalo iz tela. 

Bila je u bolnici deset dana i nakon toga otpuštena je kući. Tri godine kasnije još uvek se bori sa posledicama moždanog udara. 

Foto: Printskrin

Bol u glavi - moždani udar

- Ono sa čime je bilo najteže da se nosim i nešto sa čim se još uvek borim je stalni umor, magla u mozgu i pokušaj prihvatanja toga. Moja energija drugačija je od one pre moždanog udara. Kao da tugujem za svojim starim ja i tom osobom, i razmišljam kako da se ta osoba uklopi u novu svakodnevnicu - rekla je.

Izveštaj o ekonomskom uticaju moždanog udara, koje je 2020. objavila The Stroke Foundation, pokazalo je da se jedan dogodi svakih 19 minuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading