OVAKO JE POLICIJA SHVATILA DA SU SRĐAN I DEJAN DEFINITIVNO UBICE! Ovih pet minuta je bilo KLJUČNO!

Autor:

Hronika

04.04.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Bratislav Gašić otkriva detalje hapšenja ubica male Danke ilić.

OVAKO JE POLICIJA SHVATILA DA SU SRĐAN I DEJAN DEFINITIVNO UBICE! Ovih pet minuta je bilo KLJUČNO!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Nakon što je javnosti potvrđeno da je mala Danka Ilić mrtva, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odbratio se građanima Srbije.

On je istakao da su Dejan Dragijević koji je označen kao vozač automobila kojim je usmrćena Danka, kao i Srđan Janković, suvozač, tog dana krenuli na teren, budući da su zaposleni u JKP "Vodovod". 

Oni su se nakon ubistva uključili i u potragu za detetom.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Rekonstrukcija nestanka male Danke

Danka Ilić izašla je tog dana iz vozila i kretala se asfaltom.

- Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

- Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati - istakao je Gašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading