"DANKA JE KOD MENE U PODRUMU"! Zbog ovoga su uhapšeni muškarci u BiH - tražili otkup od 25.000 evra! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

29.03.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danke Ilić nema od utorka.

"DANKA JE KOD MENE U PODRUMU"! Zbog ovoga su uhapšeni muškarci u BiH - tražili otkup od 25.000 evra! (FOTO, VIDEO)

Foto: Avaz

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine je, na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na „Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije, Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine  uhapsila je B.T, Z.T i M.T, obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će, u skladu sa zakonom, privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

MUP Srbije objavio je sinoć i snimke hapšenja trojice muškaraca u BiH u vezi sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u okolini Bora.

Na snimcima se vidi kako pripadnici Federalne uprave policije sprovode trojicu uhapšenih muškaraca.

Sarajevski portal ''Avaz'' je ranije sinoć objavio da su istražitelji Odseka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.

Danka Ilić je nestala u utorak oko 13.45  u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu ''pronadjime.mup.gov.rs'', devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading