PODGORIČKI KOSTA UPUTIO JEZIVE PRETNJE ŠKOLI:" Imaću dovoljno municije, pucaću na koga stignem - SPREMITE SE"!

Autor:

Hronika

15.03.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor škole je istakao da je uprava "obezbedila efikasnost organizacije da učenici ne budu danas u školi".

PODGORIČKI KOSTA UPUTIO JEZIVE PRETNJE ŠKOLI:" Imaću dovoljno municije, pucaću na koga stignem - SPREMITE SE"!

Foto: Shutterstok

Jutros u 2:32 sata, srednja škola "Vaso Aligrudić" u Podgorici primila je preteći mejl u kojem se navodi da će "u petak, 15. marta 2024. godine, doći do blokade škole uz upotrebu tri granate, pištolja i mitraljeza."

Direktor škole, Ersan Spahić, je potvrdio za Portal RTCG da je preteći mejl stigao rano jutros, te da je obaveštena Uprava policije i Ministarstvo prosvete.

- Oko 5 i 45 smo ga pročitali, i obavestili nastavnike na zvaničnoj viber grupi, da jave učenicima da neće biti redovne nastave. Kao i da će se nastava odvijati onlajn. Isto tako smo odmah obavestili upravu policije, kao i ministarstvo prosvete - rekao je Spahić.

- Sutra, petak 15.03.2024. godine doći ću do našeg bloka škole sa tri granate, pištoljem i mitraljezom. Imat ću dovoljno municije da ubijem svakoga. Kada stignem neće biti nikoga spašenog. Ako vidim bilo koga, pucaću. Boriću se do smrti, svaki nastavnik, svaki učenik. Molim Vas, poslušajte moje upozorenje, budite na oprezu i budite spremni. Svima koji ovo čitaju, srećno sutra, neću pokazati apsolutno nikakvu milost - piše u mejlu.

Direktor škole je istakao da je uprava "obezbedila efikasnost organizacije da učenici ne budu danas u školi", prenosi RTCG.

Podsećamo, identična situacija dogodila se u Bileći danas. Policija u Trebinju je danas predala maloletnog lica iz Bileće Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršilo krivično delo "Terorizam". Prema operativnim saznanjima, maloletnik je putem društvenih mreža uputio pretnje pokoljem u jednoj srednjoj školi.

BONSU VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading