ZA KRV KOJU JE KOSTA KECMANOVIĆ PROLIO SVI SU KRIVI SEM NJEGA! Ubicin otac svojim svedočenjem sve šokirao - DA LI JE MOGUĆE?! (FOTO)

Autor:

Hronika

02.03.2024

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati pravde u petak su se oko deset časova okupile porodice žrtava, a malo pre njih stigla je i Miljana Kecmanović.

ZA KRV KOJU JE KOSTA KECMANOVIĆ PROLIO SVI SU KRIVI SEM NJEGA! Ubicin otac svojim svedočenjem sve šokirao - DA LI JE MOGUĆE?! (FOTO)

Foto: ST/Nikola Mutić, N.Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Vladimir Kecmanović, koji se tereti da nije dovoljno dobro obezbedio oružje kojim je njegov sin Kosta Kecmanović (14) 3. maja 2023. počinio masovno ubistvo na Vračaru, na pitanje tužioca ko je kriv za masakr u "Ribnikaru" u kom je ubijeno 10 osoba, odgovorio je: "Ne znam". On čak nije hteo da pomene ni ime svog sina, koji je streljao svoje vršnjake i čuvara škole, piše Informer

Vladimir se, inače, osim za neadekvatno držanje oružja, tereti i da je sina pre masakra učio da puca u streljani, iako po zakonu to nije smeo da radi. Na optuženičkoj klupi je i Kostina majka Miljana, jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri na mestu zločina, pa se tereti za nelegalno oružje.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Suđenje porodici Kecmanović

Svađa tužioca i advokata

U Palati pravde u petak su se oko deset časova okupile porodice žrtava, a malo pre njih stigla je i Miljana Kecmanović, koja je sve vreme bila okrenuta ka zidu, s namerom da izbegne bilo kakav kontakt s roditeljima streljane dece.

Što se Vladimira tiče, on je doveden u sudnicu iz pritvora Centralnog zatvora, u kom je od dana masakra.

Na početku suđenja tužilac Nenad Stefanović nastavio je ispitivanje Vladimira Kecmanovića, koji je na prethodnom ročištu negirao krivicu i vikao na tužioca zahtevajući da mu se obraća s poštovanjem jer je on doktor.

- Postavljeno mu je oko 200 pitanja, zbog kojih je otac dečaka-ubice stalno menjao raspoloženje. Na pitanje ko je kriv za masakr u "Ribnikaru", u kom je ubijeno 10 osoba, od čega devetoro dece, on nije odgovorio. Međutim, kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je: "Ne znam." Nije čak izgovorio ni ime svog sina Koste, iako se zna da je on počinio masovno ubistvo - navodi izvor Informera.

To je iznerviralo, kako nezvanično saznajemo, advokata Borivoja Borovića, branioca porodice Kecmanović, pa je počeo da prekida tužioca.

- Advokat Borović je više puta prekidao tužioca, upadao mu u reč i vređao ga, zbog čega je predsednik sudskog veća doneo rešenje kojim se opominje zbog nedoličnog ponašanja u sudnici. Branilac je opomenut i da ako tako nastavi, može biti i novčano kažnjen - rekao je on.

Nakon završetka suđenja, koje se nastavlja 1. aprila, advokat Irina Borović, koja zajedno sa ocem Borivojem brani Vladimira i Miljanu Kecmanović, novinarima je kazala da je njen branjenik svojim iskazom "suštinski opovrgao navode optužnice".

- Tužilac je postavljao okrivljenom izrazito suvoparna pitanja. Takođe smo stekli utisak da je tužilaštvo pokušalo da sprovede, uslovno govoreći, neku novu istragu u smislu rasvetljavanja činjenica koje je trebalo da ispita u fazi istrage. Smatramo da je Vladimir svojim odgovorima opovrgao sve za šta je optužen - navela je Borovićeva.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Advokati Borović

Nema kajanja

S druge strane, punomoćnik porodica ubijene dece Ognjen Božović rekao je da Kecmanović ni u jednom trenutku nije izrazio kajanje zbog postupaka sina Koste i svoje roditeljske uloge u njegovom vaspitavanju.

- Ne mogu da vam otkrijem kakva su mu pitanja postavljali tužilaštvo i sud, niti kako je okrivljeni na njih odgovarao. U narednom ciklusu će priliku da ga ispituju dobiti roditelji. Kecmanović je za sada odbio da odgovara na pitanja punomoćnika, što nije u skladu sa zakonom. Odnosno, on ne može da bira da li želi ili ne želi da odgovara. Nadam se da će se ta odluka preispitati - istakao je Božović i dodao:

- Celokupno držanje Vladimira u ovom postupku je od početka, od 3. maja prošle godine, isto i nepromenjeno. U tom smislu i današnje ponašanje ukazuje na neprihvatanje odgovornosti, ostalo oko ovog tužnog slučaja ne mogu da podelim s vama. Krivo mi je što javnost nije prisutna.

Njegova koleginica, advokat Zora Dobričanin istakla je da je zadovoljna kako se do sada odvija suđenje.

- Svi mi koji tragamo za istinom jedva smo čekali početak glavnog pretresa. Mi kao punomoćnici smo vrlo zadovoljni dosadašnjim tokom postupka. Jako je teško i naporno, sa emocionalne strane govoreći, sedeti u sudnici i slušati uzdahe oštećenih i u svakom trenutku imati pred očima slike ubijene dece - rekla je ona.

Foto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY, ST/Dragan Kadić

Zora Dobričanin

Roditelji teško podneli suđenje

Inače dok je tužilaštvo ispitivalo Vladimira Kecmanovića, iz sudnice su izašli Slobodan Negić i Branko Anđelković, koji su nakon jezivog masovnog ubistva koje je počinio Kosta ostali bez ćerki, Sofije i Mare.

Negić, otac ubijene Sofije, otišao je do toaleta, gde se umio, nakon čega je malo stajao u hodniku i potom se vratio u sudnicu. Ubrzo je suđenje napustio Branko Anđelković, otac ubijene Mare. On je izašao ispred Palate pravde, gde je popušio cigaretu, a onda se posle nekoliko minuta vratio u sudnicu.

Podsetimo, Kosta je posle krvavog pira u "Ribnikaru" prebačen u psihijatrijsku kliniku, pošto u trenutku zločina nije imao navršenih 14 godina i samim tim je krivično neodgovoran. U toku je veštačenje njegovog psihičkog stanja i ako se utvrdi da je opasan po sebe ili okolinu, mogao bi ostati na lečenju u nekoj ustanovi zatvorenog tipa i do kraja života. Vladimiru i Miljani je, dok traje sudski postupak protiv njih, zabranjeno da kontaktiraju sa sinom. Tužilaštvo je za Vladimira tražilo 12 godina zatvora, a za Miljanu dve i po.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Jaka advokatica

02.03.2024 17:01

Ovaj nesrećnik je odgovorima NEGIRAO za šta je optužen, a nikako ih nije OPOVRGAO. Jak joj advokat i otac kad vređa, a i kazniće ga. Baš su se našli s pravim klijentima.

Odgovori 20 4
Svetlana

03.03.2024 19:36

Kakav je honorar u pitanju advokati Borovic prihvate da brane roditelje najmladjeg masovnog ubice na svetu. Treba imati obraz i stomak,gledajuci ucveljenebi unesrecene roditelje ubijene dece.

Odgovori 12 6