ADVOKATICA KECMANOVIĆA ZGROZILA JAVNOST U SUDNICI! Tvrdi da roditelji ubijenih traže previše: "Svaka roditeljska bol je ista, pre njih su dobili mnogo manje"

Autor:

Hronika

08.12.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marina Ivelja, advokatica porodice Kecmanović iznela je danas na završenom pripremnom ročištu da smatra da porodice oštećenih u stravičnom zločinu koji se dogodio 3. maja, traže previše.

ADVOKATICA KECMANOVIĆA ZGROZILA JAVNOST U SUDNICI! Tvrdi da roditelji ubijenih traže previše: "Svaka roditeljska bol je ista, pre njih su dobili mnogo manje"

Foto: ATA Images, Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Zanemarujući činjenicu da se radi o tragediji nemerljivih razmera, Marina Ivelja advokat Koste Kecmanovića, i njegovih roditelja Miljane i Vladimira  Kecmanović sudiji je predložila da zahtev za obeštećenje porodice Adriane Dukić oceni kao neprimereno visok.

- Bol je podjednak za svakog roditelja kako god da su izgubili dete. Sudska praksa je pokazala da se roditeljima koji su izgubili decu isplaćuje po 10.000 evra, a braći i sestramo po 5.000. Ovo je usvojio Vrhovni sud - istakla je Ivelja.

Navela je da je su roditelji žrtava u krivičnom postupku tražili da svakoj oštećenoj porodici Kecmanovići plate po 100.000 evra , dok u parnici svaki član porodice traži po taj iznos.

Republika

Foto: ATA Images

Marina Ivelja, advokatica porodice Kecmanović

Zastupnik porodice ubijene Adriane koja u ovoj parnici sama traži zadovoljenje pravde, a u drugoj parnici zakazanoj za kraj meseca sve ostale porodice žrtava dečaka monstruma, nije ostala bez reči.

- Bilo kakva izlaganja o vrednosti bola su skandalozna i neprihavljiva, kao i pozivanje na praksu jer je ovo zločin niz presedana i sud neka tako i ceni - rekla je advokat Snežana Dunjić.

Branilac Kecmanovića pozvala je na odgovornost školu i državu koje u ovom postupku zastupa Sanja Gunjić. 

Ivelja je rekla da je majka Koste Kecmanovića elektronskim putem tražila njegovo prebacivanje u drugu smenu  u junu 2022. godine  i da joj je razredni starešina odgovorila da nema mesta.

- Imamo dokaze da je majka dečaka mejlom i molbom, u junu 22. tražila prebacivanje sina i da su je tek 31. avgusta obavestili da se oslobodilo mesto i da će biti prebačen - kazala je.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Nadalje, branilac Kecmanovića navodi da je njihov predlog da se veštači porodica zločinca pošto je uveren da nije bilo naznaka bilo čega strašnog kao i da nisu mogli znati šta njihov sin smera.

Zastupnik škole i države istakla je da apsolutno ne vidi uzročno - posledičnu vezu izmedju postupanja države o škole i strašnim događajem odnosno da su nedostaci utvrđeni vanrednim inspekcijskim nadzorom formalne prirode.

- Bez značaja za ovaj događaj što stručni tim za diskriminaciju i sprečavanje nasilja nije imao sekretara jer su  u njemu bili i psiholog i pedagog - rekla je Gunjić. 

Na danas završenom pripremnom ročištu rečeno je da Kecmanovići nikada nisu prijavljivali da je Kosta bio diskriminisan u školi. 

Zastupnica škole je rekla da ne stoje kao relevantni navodi zastupnika porodice  Kecmanović da bi dežurni nastavnik možda sprečio masakr da je bio umesto dežurnih učenica koje je Kosta ubio kada i školskog čuvara.

- Dežurstva učenika su u našim školama već decenijama deo tradicije u kojoj su se deca radovala dežurstvu. To nije bilo zabranjeno čak ni uputstvima, tek od oktobra jeste. Stav da bi ga nastavnik koji bi dežurao sprečio smatramo proizvoljnim. Nije ga sprečila ni nastavnica istorije koja je jedva preživela - istakla je Gunjić.

Advokat porodice Dukić zaključila je sa apelom da se prema ovom zločinu kao društvo ne smemo poneti " Bilo pa prošlo, idemo dalje" i da svi krivci moraju snositi odgovornost za propuste.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Tanja

08.12.2023 16:16

Bez trunke pokajanje,njih ne interesuje zločin njihovog najmlađeg masovnog ubicu na svetu. Ni imena naše dece ne žele da čuje,a kamoli da deli bol sa nama majka najmlađeg masovnog ubicu na svetu. Ona samo gleda da što pre pobegne u London ili na Havaje. Letos je sa ćerkom krenula na more, besramno i dalje radi u prosveti....

Odgovori 2 11
Pravda

09.12.2023 12:03

Da li ti advokatice Ivelja, advokatice porodice monstruoznog masovnog ubice, imas li ti uopste dece i ako ih imas da li se plasis da im se ne desi nesto slicno, i onda ti ubicini roditelji isplate 10000e Gde ce ti dusa ako je imas

Lela

10.12.2023 01:53

@Pravda - Zasto bes prebacujete na advokaticu? Kad cete shvatiti sta je posao advokata - zastupa zrtve, ali i ubice,lopove,prevarante, silovatelje.... Ova je i fina - ne kaze da ne treba da plate nego da je trazeno previse, poziva se na sudsku praksu, a mozda su njeni klijeti rekli da ne treba nista da plate jer se ne osecaju krivim,dakle sutra mogu da je prijave advokatskoj komori da ih nije dobro zastupala tj nanela stetu, i da je izbace iz komore. Kao sto lekar mora da operise i normalnog i zlocinca, tako i advokat mora da zastupa svog klijenta- da dobije sto manju kaznu ili ne plati nista,ili sto manje u ovom slucaju.