VUČIĆ O OŠ ''VLADISLAV RIBNIKAR'': ''Savet roditelja nije hteo da prihvati zahtev države Srbije!''

Autor:

Hronika

29.11.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o slučaju OŠ ''Vladislav Ribnikar'' i Savetu roditelja koji kao člana nije prihvatio oca ubijene devojčice i potvrdio pisanja portala Republika.

VUČIĆ O OŠ ''VLADISLAV RIBNIKAR'': ''Savet roditelja nije hteo da prihvati zahtev države Srbije!''

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući u emisiji ''Dobro jutro Srbijo'' osvrnuo se na slučaj Osnovne škole ''Vladislav Ribnikar'' i činjenice da je roditelj deteta koje je nastradalo 3. maja ove godine u krvavom piru, odbijen da bude deo Saveta roditelja, a samim tim ni deo Školskog odbora, kao i komentare opozicionih predstavnika da država nije uradila ništa za roditelje stradale dece.

Podsetimo, kako je Republika prva pisala, Vlada Republike Srbije smatra da u Savetu roditelja treba da budu roditelji ubijene dece, a Branko Anđelković, otac nastradale devojčice Mare koji je bio kandidovan za člana, nije izabran, na šta se i sam predsednik osvrnuo.

- Pokazali su mi Milicu Stamenkovski, pitanje novinarke ''eto vidite, država nije ništa uradila za roditelje u Ribnikaru'', jedna potološka, bolesna zloupotreba svega, pri tom nemaju pojma o čemu se radi. Ljudima želim da objasnim o čemu se radi, radi se o roditeljima ubijene dece, koji su s pravom, čini mi se s pravom, da ne budem ja sudija, čini mi se s pravom, jer morate da čujete i drugu stranu, u ovom slučaju je druga strana Savet roditelja, to su uglavnom roditelji čija deca nisu stradala, nisu ubijena u krvavom piru ovog monstruma-dečaka. I ti roditelji su tražili određene stvari zta sebe, trebalo je da budu predstavljeni u Savetu, da imaju jednog člana, trebalo je da bude Branko Anđelković, inače otac poginule devojčice Mare, koji ima još jedno dete koje ide u tu školu - rekao je on  i dodao da je država Srbija uputila molbu Savetu roditelja OŠ ''Vladislav Ribnikar'':

Republika

Foto: Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Država Srbija je uputila molbu i zahtev Savetu roditelja da prihvate tog čovega za člana Saveta roditelja, Savet roditelja to nije želeo da prihvati tu odluku i da je donese. I sada ti roditelji kažu ''mi samo želimo da država sama radi svoj posao oko memorijalnog centra, što mi već radimo u dogovoru sa njima''. A oni neće ni da čuju o čemu se radi, ja sam primao i jedne i druge roditelje. Kada radite sve što možete, da čujete sve, da se izborite sve, ali kada niko ništa ne zna o tome, a želi po svaku cenu da dobije neku vrstu političke pomoći, dehumanizujući vas, predstavljajući vas kao nekoga ko ne brine o roditeljima, a pri tom toliko su brinuli o njima, da im ni saučešće nisu izjavili. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (41)

Loading
Boba

29.11.2023 11:59

Ova situacija pokazuje predsednikovu spremnost da se suoči s teškim pitanjima i pruži podršku zajednici.

Никола

29.11.2023 12:48

Бесрамно понашање према жртвама масакра и родитељима побијене деце је застрашујуће. Након овога не постоји граница коју опозиција не би пробила да добију шта желе.

Esa

29.11.2023 13:27

Najlakse je komentarisati nesto sto ne znas. Zasto se vise bilo ko mesa u rad Ribnikara. Valjda postoji struka.

Neda

29.11.2023 13:45

Drzava je maksimalno roditelje sagledala,uslisila svaki njihov zahtev,maksimalno izasla u susret dok oni koji su se jedino promovisali na ovoj tragediji nisu bili u stanju da nista urade za njih,pa ni da izjave saucesce!