RODITELJI UBIJENE DECE SU VELIKI HEROJI: Srce im puca od tuge, ali vode decu svaki dan u KRVAVU ŠKOLU jer ona to traže

Autor:

Hronika

28.11.2023

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutrašnje okupljanje roditelja žrtava masakra zakazano je ispred Ribnikara u vreme kada je 3. maja monstrum Kosta Kecmanović ubio izuzetne mališane u toj školi.

RODITELJI UBIJENE DECE SU VELIKI HEROJI: Srce im puca od tuge, ali vode decu svaki dan u KRVAVU ŠKOLU jer ona to traže

Foto: B. Jovanovic, Privatna arhiva, Republika.rs

U susret sutrašnjem okupljanju i protestovanju roditelja ubijenih devetoro učenika I čuvara OŠ" Vladislav Ribnikar", brojni Beograđani su zbunjeni činjenicom da su pojedini roditelji te ubijene dece prigovarali, pa čak i vredjali nekoliko roditelja iz njihove grupe čija mladja deca i dalje pohadjaju "krvavu školu".

Porodice  Dukić i Andjelković su u istupima nekoliko pojedinaca našle su se na tapetu.
To što mladji brat Mare Andjelković i dalje pohadja školu u kojoj je dečak ubica 3. maja ubio njegovu sestru, kao i sestra  Adriane Dukić, ne bi smelo da smeta bilo kome. 

Tanja B. sagovornik Republike, inače majka učenika Ribnikara, kaže da je zgrožena time što je čula takve opaske.

- Veoma je jasno da su roditelji čarobnih devojčica Adriane Dukić i Mare Andjelković veliki heroji jer uprkos nepojmljivom bolu prilaze toj školi u kojoj su im ubijena deca , ili dovode mladju decu.

Njihova živa deca žele da idu medju svoje drugare i u poznato okruženje da budu medju svojima i to nikome ne bi trebalo niti smelo da smeta - rekla je Tanja B. za Republiku. 
Ona napominje da je na dan kada je u školi obeleženo šest meseci od masakra otac ubijene tinejdzerke Adriane Dukić pre nego je upalio sveće za nju i njene drugare, došao po mladju ćerku kojoj tog dana nije bilo dobro.

- Devojčici se slošilo od čitavog evociranja na taj dan kog je ostala bez svoje velike seke i najveceg uzora i otac je dosao po nju. Odvezao je kući i vratio se sa sinčićem da zapali sveće. Njemu je nesumnjivo teže u toj situaciji nego onima  koji su kobnog dana   kada im je dete ubijeno stavili tačku na postojanje škole i nekoliko hiljada njenih učenika - ističe Tanja. 

Branko Andjelković je skoro u iskrenom intervuu kazao svoje razloge za to što sina nije ispisao iz Ribnikara, sto bi za vecinu  roditelja ubijene dece bila jedina prava odluka.

- Bilo bi teško izmestiti ga, da ostane i bez drugara... Mogli smo da se preselimo u drugi grad... Da se odselimo u inostranstvo, ali ne bismo ništa dobili. Da se sin prebacio u drugu školu, tamo bi ga preslišivali o događaju, a ovde ga niko ne pita jer znaju sve - rekao je Branko za Republiku.

Sutrašnje okupljanje roditellja žrtava masakra zakazano je ispred Ribnikara u vreme kada je 3. maja monstrum Kosta Kecmanović ubio izuzetne mališane u toj školi. 


Veći deo roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi deo stava da se samo učionica i njen prilaz memorijalizuju. 

Oni su najavili i protesnu šetnju od škole do Vlade Republike Srbije. 

Svakom od roditelja smeta što Savet roditelja škole ne uvažava mišljenje niti stavove ove grupacije roditelja i što se memorijalizacija još uvek  ne sprovodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Milena

29.11.2023 09:16

Veliko poštovanje i podrška g-dinu Branku i svim roditeljima stradale dece! Ako ne dođe do izbora roditelja ubijene dece u rod. savet i transformisanja cele skole u memorijalni centar, znacemo da smo i dušu i razum izgubili jer smo u poslednjih 30-ak god. od svega okretali glavu, bez milosti smo ostali. Boze pomozi porodicama stradale dečice da izdrze ovaj košmar!

Pera

29.11.2023 16:00

Moja potpuna podrska roditeljima ubijene dece Roditelje koji su u Savetu roditelja treba da je sramota