"UBIO SAM POGREŠNOG ČOVEKA": Evo kako je Legija u Vranju likvidirao Voju Spasića!

Autor:

Hronika

25.11.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voja Spasić u Vranju je važio za mirnog i tihog čoveka, koji se povremeno bavio molerskim i građevinskim radovima.

"UBIO SAM POGREŠNOG ČOVEKA": Evo kako je Legija u Vranju likvidirao Voju Spasića!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

U hotelu na Pržaru iznad Vranja, tokom dečije rođendanske proslave, na današnji dan pre šest godina, hicima iz vatrenog oružja ubijen je Voja Spasić iz Vranja.

Ubica Ivan Mihajlović, zvani Legija, uhapšen je svega sat vremena kasnije, a za zločin je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora 2021. godine.

Spasić se tog 25. novembra 2017. godine nalazio na proslavi prvog rođendana, koji za svoju ćerkicu priredio njegov rođeni brat koji živi u Švajcarskoj. Zločin se dogodilo oko 20 časova u holu hotela, nedaleko od recepcije.

Mihajlović, koji je radio kao taksista, nije bio gost na rođendanskom slavlju i ubistvu nije prethodila nikakva svađa. Zločin se dogodilo na ulazu u hotel, kod recepcije. Napadač je, kada je ugledao Voju, odmah izvadio pištolj i pucao u njega. U Spasića je ispaljeno osam hitaca iz vatrenog oružja.

Ivan je zatim pobegao. Posle zločina u hotelu vratio se kući i rekao majci da je "izgleda ubio pogrešnog čoveka“, a policija ga je ubrzo uhapsila. Sumnjalo se da je Ivanova meta zapravo bio Vojin brat, sa kojim je odranije bio u lošim odnosima.

Kobne večeri Mihajlović je gledao televiziju s roditeljima, a onda iznenada napustio kuću. Posle ubistva, Ivan je parkirao kola u svom dvorištu, ušao u kuću i ostavio je pištolj na sto. Kada se vratio kući, rekao je: "Majko, uradio sam to što sam uradio, nisam više mogao da živim s tim. Nisam siguran, izgleda da sam ubio pogrešnog čoveka“.

Roditelji nisu mogli da poveruju u ono šta im je sin rekao. Tek kad je policija došla, bilo im je jasno šta se dogodilo.

U akciji hapšenja Ivana Mihajlovića učestvovala su i dvojica žandarma. On se, međutim, nije opirao hapšenju. Pokazao je policajcima pištolj na stolu, bio je veomo smiren i nije pružao otpor.

- Nema ni teoretske šanse da je hteo da ubije Voju, on je sa njegovim bratom imao problema godinama, navodno ga je u više navrata tukao, bilo je tu svega i svačega. Čini mi se da je nastradao nevin čovek i da njemu metak nije bio namenjen - pričao je za medije jedan Vranjanac.

Voja Spasić u Vranju je važio za mirnog i tihog čoveka, koji se povremeno bavio molerskim i građevinskim radovima.

Sa druge strane, Mihajlović je taksirao "na divlje", jer nije, kako su pričali upućeni Vranjanci, bio član nijednog udruženja. Opisuju ga kao sklonog svađama, pa čak i tučama. Kolege taksisti tvrdili su da je reč o problematičnom čoveku, koji je stalno bio sa nekim u sukobu, pa zato niko nije bio iznenađen što je potegao oružje.

Prvostepeno je Mihajlović osuđen 2019. godine, takođe na 20 godina, ali je Apelacioni sud u Nišu tu presudu ukinuo početkom 2020. godine, a posle ponovljenog postupka, osuđen je na identičnu kaznu koju je kasnije potvrdio niški Apelacioni sud.

- Odbijaju se kao neosnovane žalbe optuženog i njegovog branioca i potvrđena je presuda suda u Vranju. On je oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo, a pored ubistva je doveo u opasnost živote više drugih ljudi. Drugo delo je nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja, konkretno nošenje pištolja, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od 20 godina - navedeno je u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading