GLEDAO SAM U VARNICE IZ NJEGOVE PUŠKE I NISAM MOGAO DA SE POMERIM: Ispovest Jovana Rankovića koji je jedva preživeo krvavi pir Uroša Blažića

Autor: Republika

Hronika

25.09.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Stao je kod auta i rekao "lezite dole". Počeli smo da se smejemo, a neko mu je rekao: "aj na pivo" - priča Jovan

GLEDAO SAM U VARNICE IZ NJEGOVE PUŠKE I NISAM MOGAO DA SE POMERIM: Ispovest Jovana Rankovića koji je jedva preživeo krvavi pir Uroša Blažića

Foto: Instajder TV

Jovan Ranković iz Malog Orašja zadobio je četiri metaka iz "kalašnjikova" u krvavom pohodu Uroša Blažića početkom maja ove godine.U ispovesti za "Insajder" Ranković se prisetio kobne noći u kojoj je devet mladih života ugašeno, a 13 njih zadobilo teške telesne povrede.

Svoj bezumni pir Blažić je započeo u selu Malo Orašje. Na društvo okupljeno u blizini fudbalskog terena sasuo je kišu metaka iz nelegalno posedovanog "kalašnjikova". Za samo jedan minut usmrtio je Marka Mitrovića, Nemanju Stevanovića, Lazara Milovanovića, Aleksandra Milovanovića i petnaestogodišnjeg Nikolu Milića. Petorica mladića su ranjena, od kojih je Petar Mitrović preminuo u bolnici. Četvorica mladića imali su sreću da ih ne pogodi nijedan metak.

- Došla su kola oko pola 23h, stao je neko kod kola, mi nismo obraćali pažnju, jer smo očekivali još društva. Stao je kod auta i rekao "lezite dole". Počeli smo da se smejemo, a neko mu je rekao: "aj na pivo" i ja sam mu rekao: "ajde, baki, ladno" - prisetio se Ranković za Insajder TV.

Umesto odgovora stigli su rafali.

Republika

Foto: Instajder TV

Jovan Ranković

- Onda je počeo da puca po nama i ja gledam varnice izbijaju iz puške i ja se ne pomeram. I kada sam osetio da me udara u ruku i u grudi, vidim da ne mogu da pomerim ruku. Pipnem - vidim, ide mi krv i onda sam stao ovde iza drveta - kaže Jovan Ranković, mladić ranjen u Malom Orašju.

Na okupljene mlade Uroš Blažić je pucao iz automatske puške "kalašnjikov". Po izlasku iz automobila ispalio je dva rafala. Zatim je prišao ranjenima i ponovo pucao.

- Prišao je, pucao je po ranjenima i onda je video mene iza drveta, i rekao mi je lezi dole. Krenuo sam da legnem ili da pobegnem, ne znam sad, ali kako sam se pomerio ponovo je pucao u mene - priseća se mladić i dodaje:

- Čujem korake, ali ne znam da li ide ka meni ili gde. Čuo sam žicu i kao vrata od kola, daje gas i odlazi - kaže Ranković.

Jovan koji je bio pogođen sa četiri metaka uspeo je da pozove Hitnu pomoć u Smederevu, međutim, umesto neophodne pomoći, usledio je odgovor koji nije očekivao.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

- Rekao sam da se desila pucnjava u Malom Orašju i rekao sam da ima dosta ranjenih i mrtvih. On meni kaže - gospodine, da li ste vi obavestili policiju. Rekao sam im, čoveče nama treba pomoć. Oni su mi rekli da moram da obavestim policiju, pa policija nas da bi mogli da dođu. Došli su posle 40 minuta, iz Mladenovca za 20 minuta. Čuo sam glasove, nisam znao čije. Prvi mi je pomogao čika, zaustavio mi je krvarenje. Dobio sam metak u ruku, drugi u stomak, treći pored pluća, izašao je iza, četvrti kod kičme, izašao je sa prednje strane - kaže Ranković.

U kuću Milomira Mijailovića samo minut pre nego što su odjeknuli hici ušli su njegova supruga, sin i trogodišnji unuk. Do same ulice ostali su Milomir, njegov brat Predrag, koji živi u kući pored i dvojica majstora koji su Mijailovićima nameštali kapiju.

- Samo što su oni ušli u kuću, staje mercedes sivi i ja sam prvo pomislio da neko hoće nešto da pita. Međutim, on izlazi, staje ovde, uzima pištolj i opali metak u majstor. Ovaj pade "joj" i odmah je počeo da puca na mene. Burazer izlazi, i njega je pogodio na terasi.

Sva četvorica su ranjeni, ukupno je ispalio sedamnaest hitaca bez reči. Psihijatrijskim veštačenjem dokazano je da Uroš Blažić u tim momentima nije bio neuračunljiv.

U. B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio devet, a ranio 13 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading