NAJNOVIJI DETALJI PUCNJAVE U VRŠCU! Dečja igra završena STRAVIČNIM PRIZOROM - poznato stanje maloletnika koji je UPUCAN u glavu

Autor:

Hronika

22.08.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je sa teškom povredom glave odmah prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

NAJNOVIJI DETALJI PUCNJAVE U VRŠCU! Dečja igra završena STRAVIČNIM PRIZOROM - poznato stanje maloletnika koji je UPUCAN u glavu

Foto: ST/Vladimir Lukić, Shutterstcok

Ilustracija

Maloletnik iz Vršca koji je sinoć oko 21 sat teško ranjen u glavu, navodno je upucan iz pištolja policajca. Prema najnovijim informacijama, saznajemo da je u pitanju pištolj policajca, koji nije u trenutku pucnjave bio kod kuće. Teško je ranjen drug njegovog sina.

Reč je o nesrećnom slučaju, a do pucnjave je došlo u porodičnoj kući. Momak koji je pucao ima 18 godina. 

U nesmotrenoj igri, stariji momak ispalio je slučajno hitac i okrznuo maloletnika po glavi.

Dečak je sa teškom povredom glave odmah prevezen u Urgentni centar u Beogradu. 

- Svestan je i komunikativan. Trenutno se nalazi na posmatranju u Urgentnom centru u Beogradu, gde je sinoć hitno bio dovežen. Zadobio je samo površinsku ranu, nakon što ga je pogodio metak iz pištolja, koji je nehatno ispalio njegov prijatelj star 18 godina - rečeno je „Novostima“.

Mladić koji je pucao je odmah uhapšen. Istraga je još u toku.

Podsetimo, mladić iz Vršca počinio je krivično delo pokušaj ubistva.

Pokušaj ubistva čini osoba koja započne a ne dovrši lišenje života druge osobe. Krivična prijava se podnosi okružnom javnom tužilaštvu.

Prvostepenom presudom optuženi, kome se optužnicom ovlašćenog tužioca stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ubistva u pokušaju, oglašava se krivim zbog krivičnog dela teške telesne povrede. Za ovo jrivično delo nije potreban direktan umišljaj jer se traži namera za lišenje života uz preduzimanje takvih radnji koje su podobne za to. Takav stav prvostepenog suda nije ispravan. Pokušaj postoji u slučaju kada se sa umišljajem započne izvršenje krivičnog dela. Prema tome, kod pokušaja načelno posmatrano, zakon ne pravi razliku između direktnog i eventualnog umišljaja, tako da umišljaj kod pokušaja može biti ne samo direktan već i eventualni. Krivično delo ubistva može biti izvršeno ne samo sa direktnim već i eventualnim umišljajem, pa prema tome i pokušaj ovog krivičnog dela može biti izvršen ne samo sa direktnim već i eventualnim umišljajem. Još manje je ispravan stav da se kod pokušaja krivičnog dela ubistva "traži namera za lišavanje života". Namera nije elemenat krivičnog dela ubistva, pa nije potrebna ni za pokušaj ovog dela. dovoljan je umišljaj, bilodirektni ili eventualni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Lidija

22.08.2023 12:59

Hoće li i ovaj otac biti optužen da nije dovoljno osigurao oružje i da je počinio djelo dovođenja u opasnost opšteopasnom radnjom?

Vesna

22.08.2023 13:59

Imamo kao narod jedan bahat odnos prena svemu. Nema ozbiljnosti, niti opreza u postupcima kako roditelja, tako ni dece. Prema svemu se odnosima olako, pa se i sve ove nesrece sa mladim ljudima dogadjju sasvim ocekivano.Toliko prica zadnjih meseci o oruzju sta ciniti, a momak laganica za oruzje. Da li se nesto u tim kucama cita i prati. Posle kriva drzava. Uzas sta rade i kako se ponasaju.