IMT IMA NOVOG VLASNIKA! Nekadašnji gigant prodat za 8,3 milijarde dinara!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2021

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ABL Solvent doo iz Zemuna kupio je za 8,3 milijarde dinara (oko 70.590.650 evra) deo nekretnina iz stečajne mase Industrije mašina i traktora (IMT), objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

IMT IMA NOVOG VLASNIKA! Nekadašnji gigant prodat za 8,3 milijarde dinara!

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Za taj novac po početnoj ceni kupljen je IMT-ov Poslovni kompleks na lokaciji Novi Beograd.

Deo kompleksa koji je prodat čini 25 uknjiženih objekata, sa upotrebnom dozvolom, kao i 30 uknjiženih objekata bez odobrenja za gradnju. Takođe, prodata su i 22 vanknjižna objekta.

Podsetimo na području koje je zauzimala Industrija mašina i traktora (IMT) na Novom Beogradu u planu je da bude izgrađen novi stambeno-poslovni kompleks, prenosi eKapija.

Kako je predviđeno nacrtom plana detaljne regulacije (PDR) područja između ulica Jurija Gagarina i Zemunske, i to njegovom prvom fazom, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na javni uvid, na oko 47,8 ha površine planirana je izgradnja više od 5.000 stanova, više predškolksih ustanova, dve osnovne škole, kao i oko 150.000 m2 BRGP komercijalnih sadržaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading