GRAD POTUKAO DEO ZLATIBORA! Meštani: "Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, a onda je iznenada krenulo..."!

Autor:

Vesti

03.05.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svu sreću, nalet nije trajao dugo, pa se nadamo da nije pričinio veću štetu, istakli su meštani.

GRAD POTUKAO DEO ZLATIBORA! Meštani: "Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, a onda je iznenada krenulo..."!

Foto: RINA

Jaki pljuskovi i grad pogodili su danas jugozapad Srbije, posebno selo pod Murtenicom između Nove Varoši i Zlatibora.

Meštani su izjavili da je nevreme došlo iznenada, bez ikakvih prethodnih znakova, te da je grad počeo da pada usred pljuska.

- Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, samo je padala kiša i grad počeo iz čista mira. Na svu sreću, nalet nije trajao dugo, pa se nadamo da nije pričinio veću štetu - istakli su meštani, prenosi Telegraf.


Nevreme je brzo stiglo i donelo obilnu kišu praćenu gradom. Nevreme je rušilo sve pred sobom. Ovaj neočekivani udar prirode ostavio je meštane u šoku, a posledice nevremena su i dalje pod detaljnom analizom.

I u Svrljigu je danas bilo nevreme.

Proglašena je vanredna situacija na delu Opštine Svrljig, saopštio je Miroslav Marković, predsednik te opštine koji se nalazi na terenu sa ekipama.

Vanredna situacija proglašena jer je zbog obilne kiše koja pada od juče, došlo do izlivanja bujičnih potoka i poplava.

Jedna osoba morala je da bude evkuisana, kao i više grla stoke.

Najgore je kod Zelene pijace, gde se zbog velike kiše izlila Pravačka reka u naselju Svrljig i gde je odnesen most. Voda se izlila i poplavila oko 40 domaćinstava. 

Sedam vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila i dve pumpe vrše obilazak terena, prate stanje vodostaja i po potrebi vrše crpljenje vode.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading