"Dunav osiguranje" 2019. poslovalo najbolje u poslednjih 30 godina

Autor: Republika

Vesti

03.03.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Dunav osiguranje" prošle godine zabeležila je najbolje rezultate u poslednjih 30 godina svoga poslovanja, izjavio je na Biznis forumu na Kopaoniku predsednik Izvršnog odbora Kompanije mr Mirko Petrović.

Foto: Promo
Učesnici panela o osiguranju

- Mi smo prošle godine obeležili 45 godina poslovanja pod imenom "Dunav osiguranje". To je veliki jubilej i baš u toj godini ostvarili smo poslovni rezultat koji je najbolji u poslednjih 30 godina - rekao je Petrović za Tanjug.

On je istakao da je Kompanija u 2019. godini ostvarila bruto dobit od 29,1 milion evra, što u odnosu na 2018. godinu, dodao je, predstavlja povećanje za 97 odsto.

RepublikaFoto: Promo
Mirko Petrović, predsednik IO Kompanije "Dunav osiguranje"

- Premijski prihod Kompanije "Dunav" iznosi 210 miliona evra, i to je povećanje u odnosu na 2018. godinu od sedam procenata. Bruto premija je za prošlu godinu iznosi 241, 6 miliona evra, što je rast od 3,1 odsto - rekao je Petrović.

Kao posebno značajan, on je naveo rast investicione aktive "Dunava" jer to, kako je rekao, pokazuje finansijsku snagu i investicione fondove Kompanije.

- Mi smo prošlu godinu završili s rastom investicione aktive. Naša investiciona aktiva iznosi 294 miliona evra, a 2018. godine iznosila je 240 miliona evra - rekao je Petrović.

RepublikaFoto: Promo
Biznis forum na Kopaoniku na temu osiguranja

Petrović je naveo i da najlikvidniji deo investicione aktive "Dunav osiguranja" u 2019. godini iznosi 250 miliona evra, a u 2018. iznosio je 198 miliona evra, što je rast od 22 odsto.

- Tehničke rezerve Kompanije danas iznose 259 miliona evra - rekao je Petrović i istakao da svi finansijski pokazatelji potvrđuju ozbiljan rast "Dunav osiguranja".

- Ukupan prinos na kapital viši je od 22 procenta i ovo je bila izuzetno uspešna godina. Zadržali smo naše tržišno učešće koje iznosi oko 27 procenata, što je potvrdilo lidersku poziciju "Dunav osiguranja" na tržištu osiguranja u Srbiji - rekao je Petrović.

On je dodao je da je "Dunav osiguranje" istovremeno popravilo i svoju poziciju kada je reč o životnom osiguranju.

- Došli smo na četvrtu poziciju u životnom osiguranju. Prošle godine generisali smo rast viši od 19 odsto, dok je tržište životnog osiguranja raslo samo pet odsto - zaključio je Petrović.

Foto: Promo
Mr Mirko Petrović, predsednik IO Kompanije "Dunav osiguranje"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading