Stečaj u paraćinskoj staklari: VIŠAK JOŠ 40 RADNIKA

Autor: Jovan ANTIĆ

Vesti

26.09.2017

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stečajni upravnik Srpske fabrike stakla Saša Jovanović obajvio je spisak sa 230 imena bivših radnika tog preduzeća koji su višak u postupku sprovođenja stečaja, ali je takođe predvideo da se 270 lica, po grupama do 7. oktobra javi za razduženje i potpisivanje otkaza. To je zbunilo bivše radnike, ali uplašilo one koji su za sada ostali.

RepublikaFoto: youtube.com/ Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti
Sve je veći broj radnka koji nisu poželjni u staklari

- Ne znam da li će stečajni upravnik dodati još radnika na spisak za otkaz. Nisam video stečajnog upravnika. Verovatno da se spisak neće zaustaviti na broju 230. Ljudi su ogorčeni i uplašeni, kaže bivši sindikalista Živojin Matejić.

Juče je u tu fabriku poštom stigla odluka o otvaranju stečaja Privrednog suda u Kragujevcu i počeo da teče rok za žalbu od osam dana. Ono što je, međutim, zbunilo radnike i bivše rukovodstvo je odluka sudije Branislava Jovovića da žalba ne odlaže sprovođenje stečajnih radnji.

- Šta to treba da znači, da je sudija svoju odluku proglasio pravosnažnom ne čekajući eventualno suprotnu odluku Apelacionog suda. Šta će biti u slučaju da Apelacioni sud obori njegovu odluku o otvaranju stečaja, ko će platiti sudske troškove povratka radnika na posao, pitaju se radnici.

 

 

       

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading