BORBA SE NASTAVLJA! Dačić pomaže pevačici da vrati decu u zemlju: Vratićemo Tanji Savić sinove, uključili smo i Ministarstvo pravde!

Autor: I. KARIC-Z. S. RADULOVIC

Zabava

12.08.2020

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Tanja Savić na sve načine pokušava da vrati svoju decu kod sebe, a sada joj u tome pomaže i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ona je prijavila policiji potez supruga Dušana Jovančevića, koji je njihove sinove Maksima i Đorđa bespravno odveo u Australiju i koje ne viđa više od četiri meseca, te već deset dana u kontinuitetu nema nikakav kontakt sa mališanima.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen

Kako Srpski telegraf saznaje, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić lično će se angažovati da se Tanji Savić vrate oteta deca, koja se nalaze u Australiji.

- Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do dece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme decu - saopšteno nam je iz kabineta ministra.

Pevačica već nekoliko meseci, tačnije od aprila, prolazi kroz agoniju zbog monstruoznog čina muža, koji na sve načine pokušava da decu odvoji od majke. Tanja je do pre nekoliko dana komunicirala s njima preko Vajbera, ali joj je, kako je navela, sada i to onemogućeno. Najavila je i da planira da traži razvod braka od Dušana, kao i da je spremna na sve, samo da deca budu pored nje.

Tanjini sinovi Maksim i Đorđe imaju srpski pasoš i nisu australijski državljani, a priliku da sinove odvoji od majke Dušan je iskoristio usled situacije sa koronavirusom, kaže Tanjina drugarica

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

- Jako mi je teško bez dece, nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju, nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sada dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će sve biti dosta sporije. Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju, moram da se borim za decu - izjavila je Tanja Savić za naš list.

Dušan odveo sinove bez Tanjine saglasnosti

 

Inače, ono što sve buni jeste pitanje kako je Dušan odveo decu bez majčinog pristanka, tj. saglasnosti. Za naš list Tanjina prijateljica tvrdi da pevačica nije ništa potpisivala i da je Jovančević bez njenog pristanka odveo sinove.

- Ona nije dala nikakvu saglasnost da se deca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova, koji, uzgred, poseduju srpski pasoš. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od dece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopšteno da koronavirus poprima nove razmere zaraze, i odveo je decu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu - izjavio je za naš list izvor blizak Tanji.

RepublikaFoto: instagram.com/tanja_savic_private

Ponavlja se Dušanov scenario iz septembra 2016. godine

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi decu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug hteo da odvede desetomesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja. Bračni par je, nakon što su organi vlasti ubedili Jovančevića da ne odvodi dete jer na to nema pravo, obećao da će nesporazume rešiti između njih dvoje.

Foto: youtube.com/AmiG Show

Dušica Jakovljević: Stravično je biti razdvojen od dece, Dušan mora da se urazumi

- Meni je stvarno to strašno, znam koliko je Tanja štitila porodicu, pa i supruga i porodične odnose sve vreme, jer nije htela da se priča o tome, iako je bilo više nego jasno da je htela da sačuva brak. Bez obzira na to što smo javne ličnosti, mislim da je stravično biti toliko odvojen od dece i u istom gradu, a kamoli na dva kontinenta. Strašno je kada dođe do toga da ustanove rešavaju te odnose, nadam se da će se suprug urazumiti, da će se brzo strasti smiriti i da će Tanja biti sa svojom decom.

Foto: instagram.com/milicatodorovicofficial

Milica Todorović: Pravda mora biti zadovoljena

- Strašno mi je krivo što Tanja prolazi kroz takav pakao. Nema ništa gore od toga da se prepucavaš preko dece. Da sam na njenom mestu, ne znam šta bih radila. Pravda mora biti zadovoljena.

Advokat: Dušan može biti lišen roditeljskog prava, Tanja ga može goniti za otmicu dece

Advokat Milica Nicović za Srpski telegraf kaže da bi Tanja mogla krivično da goni Dušana.

- Moram da napomenem da o konkretnom slučaju imam saznanja isključivo iz medija, te ukoliko su isti tačni, u radnjama oca maloletne dece stiču se uslovi za lišenje roditeljskog prava, te bi u tom slučaju majka deteta mogla podneti tužbu sudu za potpuno ili delimično lišenje roditeljskog prava. Takođe, ukoliko su tači navodi da je otac odveo maloletnu decu van granica Srbije bez saglasnosti majke, dosledna primena zakonskih ovlašćenja granične policije, pored kontrole putnih isprava, podrazumeva i proveru povezanosti pratioca i maloletnika, dakle i traženje na uvid navedene saglasnosti. U slučaju kada je maloletno dete povereno sudskom odlukom jednom roditelju na vršenje roditeljskog prava, takva saglasnost nije potrebna. Svakako, ukoliko se navodi iz medija ispostave tačnim, stekli bi se i uslovi za pokretanje krivičnog postupka zbog izvršenja krivičnog dela otmice iz člana 134 Krivičnog zakona, za koje je predviđena zatvorska kazna od dve do 10 godina u osnovnom obliku.

Foto: instagram.com/yucafecom

Jana: Deca moraju biti vraćena majci

- Ne znam šta da vam kažem. Ja sam majka i ne mogu da zamislim dan bez svoje ćerke. Ne bih se mešala u njihov odnos, ali svakako deca moraju biti vraćena majci.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Iva

12.08.2020 20:30

Tanja nikada nije kod kuće. Stalno je van kuće tako da su deca odrasla sa ocem. I ona sama kaže da kada je posle nekoliko dana otišla u stan svi su otišli za Australiju.

Slobodan

14.08.2020 20:05

Tesko onome kome ce on pomoci...