DIREKTNA LINIJA S PUTINOM! Evo šta je odgovorio na pitanje o TREĆEM SVETSKOM RATU!

Autor: sputniknews.com

Svet

07.06.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni specijalni program "Direktna linija s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom", koji se emituje uživo 16. put, počela je jutro, a za Putina je stiglo više od 1,9 miliona pitanja građana širom Rusije, međutima prvi put u poslednjih deset godina u sali nema gledalaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin odgovara iskreno na sva pitanja

Jedno od pitanja bilo je o Trećem svetskom ratu.

  • Na pitanje da li će izbiti treći svetski rat, Putin je citirao poznatu izjavu Alberta Ajnštajna.

"Ne znam kakvim će se oružem voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi močugama i kamenjem", odgovorio je.

Predsednik Rusije smatra da će treći svetski rat imati najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

"Svest o tome da bi novi svetski rat mogao biti kraj civilizacije nas mora držati podalje od globalnih sukoba", izjavio je Putin.

- Nije bilo globalnih sukoba, jer je u svetu među vodećim silama uspostavljen strateški paritet. Bez obzira koliko to zvučalo neprijatno, reći ću vam. Strah od međusobnog uništenja obuzdavao je i prisiljavao vojne sile da se međusobno poštuju - naglasio je Putin i podsetio da će savremeni sistemi oružja koji se danas razvijaju u Rusiji održavati taj paritet.

 

 

Ovo su još neka interesantna pitanja:

  • "Vi ste naš predsednik, mi smo vas izabrali, a ne možete da obuzdate cene benzina! Zašto", pitao je Aleksij iz Sankt Peterburga, prvi Rus koji je direktno, i to sa svog radnog mesta - iz kamiona - postavio pitanje predsedniku.

Potpuno se slažem s vama", kazao je Putin i ljutito nastavio: "To što se događa je nedopustivo. To je posledica pogrešnih regulativa u oblasti energetike", rekao je i dodao da je vlada već preduzela korake da se obuzda rast cena benzina.

  • Zatim su predsedniku pokazali šalu koja kola ruskim društvenim mrežama, a na kojoj je prikazan kako sipa benzin u žutu "ladu" kalinu.
  • Onda je Putin nazvao uživo ministra energetike Aleksandra Novaka da odgovori Rusiji na ovo pitanje.

Ministar energetike Aleksandar Novak odgovorio je da je rast cena goriva zaustavljen i da je vlada preduzela mere koje rade i pokazuju pozitivan uticaj.

"Od 1. juna snizili smo cene na akcize i te fiskalne mere pokazale su se efikasnim... Od kraja maja cene ne rastu", pravdao se ministar uživo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading