Boško mrtav pijan pretukao komšiju, PA SE OBESIO U ZATVORU čim se otreznio!

Autor: novosti.rs

Svet

08.05.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško V. (39) iz Banjaluke ubio se u ponedeljak ujutro u pritvorskoj ćeliji Policijske uprave Banjaluka.

Čuvari nisu stigli da spasu samoubicu/Foto: Ilustracija

Kako je potvrđeno u policiji, on je u 6.20 pronađen mrtav u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode u PU Banjaluka, a uviđajem je utvrđeno da je izvršio samoubistvo vešanjem.

- Samoubistvo je izvršio pomoću plahte koju je zatekao na krevetu u ćeliji. Jedan kraj plahte vezao je oko vrata, a drugi za konstrukciju kreveta - pojašnjava izvor blizak istrazi.

U policiji navode da je Boško V. uhapšen u nedelju nakon što je u Ljubačevu kod Banjaluke pijan nasrnuo na Jelenka B. (49), koji je uvodio stoku u svoju štalu. Tom prilikom Jelenka je udario drvenom letvom po glavi, zbog čega je ovome ukazana lekarska pomoć u UKC RS.

- B. V. je lišen slobode nakon prijave da je naneo telesne povrede J. B. Pre lišenja slobode B. V. je alkotestiran i utvrđeno je da je imao 2,19 prolima alkohola u organizmu - rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković Vidović, dodajući da je naložena obdukcija.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je Boško V. odranije poznat policiji, te da je u skladu sa normativnim aktima zadržan u PU Banjaluka.

- Pre toga je provereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje, međutim i pored preduzetih preventivnih mera lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni deo opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast - saopštio je PU Banjaluka.

Zasada nije poznato da li će zbog ovog slučaja biti pokrenut disciplinski postupak protiv policijskih službenika, koji su kobnog jutra dežurali u prostorijama PU Banjaluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading