Novak nakon pobede i sudijske nepravde: BILO JE TEŠKO, ALI OSTAO SAM PRIBRAN

Autor:

Sport

07.07.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je savladao Britanca Kajla Edmunda sa 3:1 u setovima u 3. kolu Vimbldona i tako osigurao prolaz u osminu finala i pored velikih sudijskih grešaka koje je pretrpeo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković jači od protivnika i sudije

Naš teniser je pri vođstvu od 4:3 imao brejk loptu, onda odigrao ''drop šot'', loptica je dva puta pala u polje Kajla Edmunda, ali sudija to nije video i Britanac se spasao. Potom je Edmund dobio naredna dva poena i izjednačio na 4:4, ali više od toga u ovom meču nije mogao.

Ipak, Đoković je zadržao mentalnu stabilnost i na kraju zasluženo došao do pobede pred većinom neprijateljski nastrojenim navijačima.

- Bilo je zaista teško, Edmund je odigrao jako dobro, poslednji put me je pobedio na šljaci i mnogo je napredovao, servis mu je takođe mnogo bolji, a imao je i set prednosti.

Što se tiče te situacije, bio sam 100 posto ubeđen da je loptica pala dva puta, pitao sam sudiju kako je moguće da je takav udarac odigrao, a da loptica nije dva puta odskočila. Nije imalo nikakvog smisla, ali ostao sam pribran. On me je naterao da igram teške poene, ali sam ipak preokrenuo - izjavio je Đoković.

Sledeći meč protiv Rusa Hačanova igraće se na terenu broj 1, umesto na onom centralnom.

- Imao sam uspeha na Vimbldonu u prethodnoj deceniji, imam prelepe uspomene. Radujem se meču bez obzira na kom ću terenu da igram - odgovorio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading