FANTASTIČNA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Najteži Noletov rival poražen od 239. tenisera sveta!

Autor:

Sport

02.10.2020

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća senzacija od početka Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Trostruki Gren slem šampion Sten Vavrinka poražen je u trećem kolu Rolan Garosa od 239. tenisera sveta, Uga Gastona. Francuz je do senzacije došao posle tri sata i 14 minuta igre, a slavio je posle pet setova rezultatom 3:2 (2:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:0).

Gaston je do senzacionalne pobede došao posle preokreta, što ovaj podvig čini još većim. Naime, Vavrinka je ubedljivo osvojio prvi set, a onda je 20-godišnji Francuz rutinski preokrenuo na 2:1 u setovima.

Četvrti set je posle velike borbe i pet brejkova pripao Švajcarcu, ali je u poslednjem na terenu postojao samo jedan teniser... i to ne onaj od kog se očekivalo.

 

Gaston će u osmini finala odmeriti snage sa Dominikom Timom.

Inače, ova vest definitivno raduje Novaka Đokovića koji je slavio na poslednja tri međusobna meča na gren slem turnirima, kao i na četiri od pet poslednjih u toj kategoriji. Ove godine su mogli da se sretnu tek u finalu Rolan Garosa, što je bio slučaj i 2015. kada je Švajcarac slavio i tako došao do svog drugog pehara na najjačim turnirima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Filip

02.10.2020 17:54

Napred Nole, napred Djole!