Istorijska promena na Australijan openu već od januara

Autor:

Sport

21.12.2018

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maratonski mečevi od po pet-šest sati, beskrajno dugi odlučujući pet set, već od sledećeg meseca biće prošlost na Australijan openu.

RepublikaFoto: twitter.com/BasiaID
Novak Đoković

Organizatori prvog grend slema u sezoni doneli su istorijsku promenu, pa će se već od sledećeg meseca na Australijan openu kod rezultata 6:6 u petom setu igrati taj-brejk.

Međutim, on neće biti klasičan, do sedam sa dva razlike, kao u ostalim setovima, već će u njemu pobednik biti igrač koji prvi dođe do 10 poena, sa dva razlike.

- Odlučili smo da se u taj-brejku petog seta igra do 10 poena, da bismo omogućili gledaocima specijalnu završnicu takvih epskih mečeva. Takav duži taj-brejk omogućava preokrete, stizanja razlike i promene tokom same igre - objasnio je Kreg Tili, direktor turnira.

Promene su sada prihvatila tri od četiri grend slema. Na Vimbldonu će se taj-brejk u petom setu igrati ako rezultat u gemovima bude 12:12, dok je Ju Es openu odlučio da se i u petom setu igra klasičan taj-brejk, do sedam poena.

Jedino još Rolan Garos odoleva ovoj istorijskoj promeni i za sada još drži da u petom setu mora da se osvoje dva gema više za pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading