Filipović: Idemo na EP da ga osvojimo!

Autor:

Sport

10.07.2018

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten vaterpolo reprezentacije Filip Filipović izjavio je da naš nacionalni tim ide na EP u Barselonu da ga osvoji.

RepublikaFoto: ST/D. Kokanović
Filipović najavio dobar rezultat na EP

Srbija je aktuelni trostruki evropski šampion.

- Što smo imali pritiska - imali smo... Naučili smo da se nosimo s tim. Niko na ovu ekipu ne gleda kao četvorostrukog uzastopnog prvaka, već kao ekipu koja želi da osvoji prvenstvo, a ne da ga brani. Kao i svake druge godine, mi se borimo za zlato, a da li ćemo ove godine uspeti u tome, ne znam, videćemo - rekao je Filipović i dodao da ekipa "ide po medalju".

Filipović je rekao da "uslovno lakša grupa" može biti otežavajuća okolnost, jer koliko pomaže, može i da odmogne, s obzirom na to da "neće biti pravih rivala u grupi".

- To može da nam oteža, jer nećemo imati prave utakmice sve do četvrtfinala... Eventualno bi Rusija mogla biti pravi test - rekao je Filipović uoči prijateljskog meča sa Amerikancima.

Veliki broj medija bio je prisutan na svečanom ispraćaju, a srpski vaterpolisti dugo nisu imali ovakvu euforija i ispraćaj uoči nekog velikog takmičenja.

RepublikaFoto: ST/D. Kokanović

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu ujutru kreće za Barselonu gde će na Evropskom prvenstvu brani zlatnu medalju. Prvenstvo počinje 16. jula, a protivnici "delfina" u Grupi D su Rusija, Slovačka i Rumunija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading