ZDRAVLJE, SPORT, REKREACIJA: U Beograd stižu poznati NAUČNICI I PROFESORI, a teme se tiču svih nas

Autor: Republika

Sport

12.05.2021

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka sportska i zdravstvena škola organizuje konferenciju koja, između ostalog, za cilj ima promociju zdravog stila života, prevencije i lečenja različitih zdravstvenih stanja

RepublikaFoto: Promo foto
Zdravlje, sport, rekreacija

Četvrta međunarodna naučna konferencija pod nazivom "Zdravlje, sport, rekreacija" u organizaciji Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu održaće se 14. maja 2021. godine, (online putem preko aplikacije Zoom) sa početkom u 10.00 časova. Ovogodišnja konferencija bavi se aktuelnim temama zdravlja, sporta i rekreacije u kontekstu  pandemije COVID-19. 

Cilj konferencije je razmena i unapređenje naučnih i stručnih znanja, iskustava, ideja i širenje dobre prakse među naučnicima i stručnjacima iz kompleksnog i multidisciplinarnog prostora fizičke kulture, menadžmenta u sportu i medicine. Za Konferenciju je prijavljeno preko 80 naučnih radova, sa autorima iz trinaest zemalja (Italija, Španija, Portugal, Grčka, Turska, Česka, Rumunija, Moldavija, Iran, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Srbija). Uvodna predavanja u plenarnom delu konferencije podneće ugledni profesori i naučnici iz Srbije, Italije, Hrvatske i Sjedinjenih Ameri~kih Država. Prof. dr  Mauricio Bertolo jedan je od najuticajnih istraživanja u oblasti sporta i psihologije sporta danas, a predviđen je i za glavnog predavanja na svetskom kogresu psihologije sporta koji se na jesen održava u Tajvanu. Prof.dr Frančeska Vitali takođe je jedan od vodećih naučnika iz oblasti sportske psihologije i dolazi sa Univerziteta u Veroni. Prof.dr Damir Sekulić, dekan kineziološkog fakulteta u Splitu, jedan je od najcitiranijih istraživanja sa ovih prostora u oblasti sportskih nauka, a prof. dr Nebojša Knežević, lekar i anesteziolog sa Univerziteta Ilinois u Čikagu, priznati je svetski stručnjak. 

Nakon uvodnih predavanja, autori radova će moći da prezentuju svoje radove na srpskom i engleskom jeziku u četiri odvojene sesije, u kojima će posebna pažnja biti posvećena relevantnim činiocima fizičke aktivnosti, počev od savremenih tendencija fizičkog vaspitanja, sporta i rekreacije, preko zdravstvenih aspekata fizičke aktivnosti i promocije sporta u funkciji zdravog stila života, prevencije i lečenja različitih zdravstvenih stanja, do značaja i uticaja funkcije menadžmenta u sportskim organizacijama.

Zaniteresovani studenti iz oblasti zdravlja, sporta i rekreacije, kao i treneri, sportisti i zdravstveni stručnjaci, mogu pratiti konferenciju tako što će poslati zahtev, najkasnije do 13. maja 2021, za link konferencije, sa svojim ličnim podacima (ime, prezime, oblast interesovanja i institucija ispred koje dolaze) na mejl: conference@vss.edu.rs.
 

Prisustvo na konferenciji je besplatno za studente, saradnike i medije, ali isključivo po upitu, dok ostali zainteresovani plaćaju kotizaciju. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu konferencije: https://conference.vss.edu.rs/#konferencija <https://conference.vss.edu.rs/>

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading