VELIKI USPEH: Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva

Autor:

Sport

27.08.2020

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo, devojke.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zastava Srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije igraće u polufinalu 27. Evropskog prvenstva 2020. u Zenici protiv Francuske u subotu, 29. avgusta od 19.30 časova. U prvom polufinalu, od 17.00 časova, igraće Belorusija – Turska.

Na osnovu odluke Administrativnog Borda CEV više se ne igraju kvalifikacije za Svetska prvenstva, već će plasman na SP 2021. ostvariti finalisti EP 2020. Pored toga (5 Kontinentalnih konfederacija po 2 selekcije), plasman na SP izboriće 5 najuspešnijih reprezentacija sa FIVB rang liste koje nisu izborile plasman preko Kontinentalnih šampionata.

 

Srbija se u polufinale plasirala kao drugoplasiran tim grupe A, sa tri pobede i porazom. Naša reprezentacja je u prvom kolu sa 3:1 savladala Slovačku, da bi potom bila poražena od Belorusije sa 3:2. Međutim, usledile su dve pobede maksimalnim rezultatom, nad Bosnom i Hercegovinom i Poljskom, pa je plasman u polufinale potpuno zaslužen.

Naredni rival Srpkinja, Francuska, je grupnu fazu završila sa svim pobedama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading