(VIDEO) Poslednje ZBOGOM: Prijatelji, porodica i građani Bora su se od Bobane oprostili potresnim rečima i OVOM pesmom!

Autor:

Sport

01.07.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska Srbija i Grad Bor oprostili su se danas od Bobane Momčilović Veličković, višestruke evropske i svetske prvakinje u streljaštvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bobana Momčilović

U Muzičkoj školi u Boru, rodnom gradu velike šampionke, koja je nedavno preminula u 31.godini, održana je komemorativna sednica, a kasnije je na Borskom groblju položena urna.

Uz porodicu, prijatelje, veliki broj građana Bora, oproštaju su prisustvovali Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Streljačkog saveza Srbije, strelci, treneri, streljački radnici...


Komemoracija je počela filmom o Bobani Momčilović Veličković, u kome su o svojoj prijateljici govorile Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Istakle su da će Bobanu pamtiti kao izuzetnog prijatelja, velikog čoveka, hrabrog i odvažnog sportistu. Sve što je naumila mogla je da uradi, poručila je Arunovićeva.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u uvodnom obraćanju kazao je taj grad izgubio velikog čoveka i sportistu, koja je bila ponos Bora.

 - Kada izgubimo ponos gubimo i sebe. Bobana je ostavila dubok trag u srcima sugrađana. Pamtićemo je po vrhunskim rezultatima, ali i po njenom osmehu, po načinu na koji se borila za svoju zemlju. Prerano nas je napustila, ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u istoriji grada.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jasna Šekarić je godinama delila trenutke sa Bobanom Momčilović Veličković kao članica reprezentacije, a u poslednje dve i po godine bila joj je lični trener.


 - Bobana će nam zauvek nedostajati. Nema reči kojima bi moglo da se opiše šta je bila Boba, koliko nam je značila i koliko će nam nedostajati - kazala je Šekarićeva, koja je u filmu Bobanu opisala kao odgovornog, hrabrog sportistu, čvrstog karaktera, kao velikog čoveka i sportistu podređenog cilju, koja je bila spremna sve da žrtvuje zarad ostvarenja cilja.

Na komemoraciji je govorila i Bobanina kuma Marija Grujić, koja je zajedno s njom počela da trenira streljaštvo, izrecitovala je „Besmrtnu pesmu“ Miroslava Antića i istakla da je ponosna što je poznavala Bobanu. Tokom komemoracije pročitan je telegram saučešća koji je povodom smrti Bobane Momčilović Veličković, poslao Vladimir Lisin, predsednik Svetske streljačke federacije (IŠF).
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Po želji porodice, komemoracija je završena pesmom „Samo jednu ljubav imam“, Vlade Divljana, a poslednjem oporštaju od Bobane Momčilović Veličković na Borskom groblju prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi.

Od Bobane se govorom oprostila Zorana Arunović. Podsetila koliko je Bobana značila reprezentaciji i kao sportista i kao veliki prijatelj, koliko je volela svoj grad, porodicu, a obraćanje završila rečima: "U sportu nas uče da uvek neko pobeđuje, a neko gubi, ali danas svi gubimo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading