Srbi iz Turske donose devet medalja

Autor:

Sport

14.12.2019

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek može bolje, ali ovoliki broj osvojenih odličja vraća nas konačno u vrh evropskog boksa, kaže selektor Milan Piperski

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Nikad bolji rezultati naših boksera

Devet medalja, pet srebrnih i četiri bronzane, poneće naši bokseri u Srbiju sa upravo završenog Prvenstva Balkana u turskom letovalištu Kemer u antalijskoj regiji. Ostaje žal za zlatom, jer smo poslednjeg dana takmičenja učestvovali u pet finala, ali bolje se u ovom trenutku nije moglo.

Srpski borci su posle dugo vremena na jednom velikom takmičenju, na kojem je učestvovalo 12 reprezentacija, pokazali da imamo potencijala i da će njihovo vreme tek da dođe.

- Od dvanaest zemalja koje su učestvovale mi smo u samom vrhu po broju osvojenih odličja. To je dokaz da se naš boks vraća u sam evropski krem. Međutim, i činjenica da smo poraženi u svih pet finala govori nam da još mnogo moramo da radimo. Mi u timu verujemo u naše borce, vidimo njihov napredak iz dana u dan i, verujte mi, neće mnogo vremena proći, a Srbija će se u određenim kategorijama pitati za zlato i na Balkanu i u Evropi - optimista je selektor Milan Piperski.

Ono što je takođe veliki uspeh srpskog boksa je činjenica da smo uz domaćina Tursku bili najbrojnija delegacija na šampionatu. Imali smo predstavnika u svim muškim kategorijama i četiri dame.

- Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom nam omogućava fenomenalne uslove. Videli ste kakav tretman smo imali u Turskoj. Trudićemo se svim silama da se na adekvatan način odužimo našem Savezu na svemu što čini za razvoj srpskog boksa - dodao je Piperski.

Najuspešnija zemlja na Balkanskom prvenstvu bila je, očekivano Turska, čiji su borci najspremniji stigli na takmičenje jer im je državno prvenstvo na program već za sedam dana. Dobro su se pokazali i Rumuni u ženskoj, odnosno Hrvati u muškoj konkurenciji.

OSVAJAČI MEDALJA ZA SRBIJU NA BALKANIJADI

Dame

Nina Radovanović (do 51 kg)       SREBRO

Aleksandra Rapaić (do 69 kg)       SREBRO

Milena Matović (do 75 kg)  SREBRO

Jelena Zekić (do 54 kg)        BRONZA

Muškarci

Veljko Gligorić (do 57 kg)   SREBRO

Saša Milovac (do 81 kg)      SREBRO

Aleksandar Jovanović (do 52 kg) BRONZA

Marko Cvetanović (do 63 kg)       BRONZA

Vladan Babić (preko 91 kg) BRONZA

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading