MUK U TOKIJU: Ništa od FINALA Đoković - Medvedev!

Autor:

Sport

29.07.2021

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski as stao u četvrtfinalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Španca Pabla Karenja Buste sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:2, 7:6 (5), a meč je trajao ukupno sat i 43 minuta. Poraz drugog nosioca je stavio tačku na očekivano finale protiv Novaka Đokovića, prvog favorita za zlato, a španski teniser je "zaradio" priliku da se bori za odličje u "zemlji izlazećeg sunca".

Španac je prvi period igre rešio u svoju korist furioznom igrom u završnici. Karenjo Busta je napravio dva vezana brejka, osvojio je četiri uzastopna gema za ubedljivih 6:2.

Drugi set je bolje počeo Rus, već u trećem gemu je oduzeo servis rivalu za 2:1, ali mu je potom u osmom dozvolio da uzvrati i poravna rezultat (4:4).

 

 

Sve je rešeno u taj-brejku koji je Karenjo Busta otvorio na fenomenalan način. Odmah je poveo sa 3:0, uz dva mini-brejka viška, ali Medvedev se potom vratio na 3:2. Ipak, Španac je tada ponovo dobro odigrao na servis protivnika, prvi je stigao do set lopte na 6:5, uspeo je da je materijalizuje za plasman u polufinale.

Podsetimo, španski teniser je u prestonicu Japana stigao na krilima osvojenog turnira u Hamburgu, gde je u finalu nadigrao Filipa Krajinovića, a za finale će se boriti sa ruskim igračem Karenom Hačanovim koji je u četvrtfinalu bio bolji od Umbera rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading