Greg Popović se setio lepih dana: NISAM MOGAO DA VERUJEM KADA SAM VIDEO DIVCA, RAĐU, KUKOČA I PASPALJA...

Autor:

Sport

28.03.2018

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović se u intervjuu za grčku "Gazetu" prisetio svojih prvih trenerskih susreta sa igračima iz Evrope. Malo je reći da su mu prvi utisci bili više nego pozitivni, a posebno se osvrnuo na sjajne partije igrača sa ovih prostora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popović veruje da je dolazak stranaca u NBA drastično popravio kvalitet lige

- U svetu ima mnogo dobrih igrača. Osamdesetih sam to shvatio vrlo brzo. Bio sam na Evropskom prvenstvu, mislim da je to bilo u Kelnu 1988. Tada sam bio pomoćni trener, a od glavnih trenera NBA ekipa bio je prisutan samo Don Nelson. Nije bilo nikoga više - kazao je Popović.

Legendarni trener smatra da je brojniji dolazak igrača iz Evrope u NBA obogatio američku košarku i dao joj dodatni kvalitet.

- Odlazio sam na utakmice, gledao sam ruski tim, ustvari tada Sovjetski Savez, pa jugoslovenski tim u kome su igrali Vlade, Rađa, Kukoč, Paspalj i svi ostali momci. Osećao sam se kao dete u prodavnici slatkiša. Pitao sam se gde igraju ti momci, zašto nisu u NBA? Kada smo konačno počeli da dovodimo igrače iz drugih zemalja, postalo je jasno da oni obogaćuju igru. Njihova znanja i iskustva, stečena u zemljama gde se košarka voli isto kao u SAD, zaokružila su i obogatila ovdašnju priču. Postali smo bolja familija i dobili više tema za razgovor.

"Ludi Srbin" se podsetio i Olimpijskih igara u Atini 2004. godine kada su Ameri bili treći, a Argentinci na čelu sa Đinobilijem došli do vrha.

- Kad sam 2004. bio asistent, Argentina je osvojila zlato (na OI u Atini). Manu Đinobili nas je rasturio, a bio je igrač Spursa. Iskusio sam to i ne želim da mi se ikad ponovi.

Novinar grčkog lista se osvrnuo i na Janisa Adetokumba, pa je upitao da li je i on tako dobar zbog svog porekla.

- Ne znam… Svi sjajni argentinski igrači ponikli su u isto vreme na jednom malom prostoru. Kako se dođavola to desilo? Ljudi širom sveta imaju smisao za sport. Janis je definitivno sjajan igrač i lepo je gledati ga kako sazreva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading