NOVICA UBICA SRCE PARTIZANA!

Sport

06.03.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko je ostavio tako dubok trag u Partizanu kao Novica Veličković! Borbeni krilni centar uvek je davao sve od sebe kada je nosio crno-beli dres. Požrtvovanost i borba su mu se vratile u vidu 11 titula osvojenih sa klubom koji voli, a posebne emocije kod Veličkovića izazvala je utakmica u nedelju protiv Budućnosti (94:83), koja mu je bila 401. u crno-belom dresu, čime se upisao u anale najtrofejnijeg kluba Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Više utakmica od Veličkovića u crno-belom odigrali su samo Petar Božić (471) i Dušan Kecman (444).

- Neko me je pitao koju bih izdvojio. Nijednu. Što bih to radio? Svaka utakmica mi znači. Nekad mi ide, a nekad ne. Trudim se da uvek budem 100 odsto na terenu. Volim da igram u ovoj hali pred navijačima. Niko nema ovu atmosferu. Ni na običnim mečevima. Ja ih ne biram. Bilo je dosta utakmica i borbi za trofeje - rekao je kapiten tima iz Humske.

U Partizanu je debitovao još 2005. godine protiv Orteza u Evroligi, međutim, srčani Novica ne može da se seti kada je sve počelo.

- Ne sećam se, majke mi, kada sam debitovao. Ali u to vreme me je stalno tukla trema. Nisam znao da pričam sa novinarima. Tresao sam se kad me Dule povede na konferenciju. Nisam znao reč da sastavim. I sećam se da mi je Ćale govorio: "Sine, nemoj stalno da se diraš po licu, šta ti je?" A ja hoću da umrem. Na terenu mi je bilo samo - izađi i bori se. Nisam ni koš gledao. Bilo mi je samo udri, tuci, pa šta ti bog da.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading