PRVI BREJK U FINALU: Milvoki na korak od TITULE

Autor:

Sport

18.07.2021

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sansima nije pomogao ni fantastični Devin Buker.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kris Midlton i Devin Buker

Košarkaši Milvoki Baksa poveli su sa 3-2 u finalnoj seriji plej-ofa NBA lige, pošto su u petom meču na strani savladali Finiks Sanse rezultatom 123:119 (21:37, 43:24, 36:29, 23:29).

Sansi su odigrali fantastičnu prvu četvrtinu i tada niko nije slutio da će Milvoki napraviti prvi brejk u ovom finalu, pošto je posle 12 minuta igre rezultat bio 37:21 u korist domaćina.

Međutim, već na startu druge deonice je Milvoki strahovitom serijom 21:5 poravnao rezultat na 42:42, pa je do poluvremena uspeo i da povede, te da na pauzu ode sa tri poena viška (64:61).

Gosti su u trežoj četvrtini nastavili da gaze u istom ritmu, pa su u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, a uoči poslednje deonice je rezultat bio 100:90 za Milvoki.

Tokom četvrte četvrtine su igrači Finiksa polako "topili" zaostatak, a najbliže su prišli posle koša Krisa Pola 56 sekundi pre kraja meča, kada je na semaforu pisalo 120:119 za Bakse. Međutim, usledilo je zakucavanje Adetokumba, potom loše zagrađivanje kod promašenog dodatnog bacanja grčkog košarkaša, pa su morali Sansi da fauliraju Midltona koji je pogodio jedan od dva penala i tu je sve bilo gotovo, pošto je razlika bila na dva poseda, a vremena je bilo malo, tačnije 9,8 sekundi.

Milvokijeva velika trojka je bila na visini zadatka u Arizoni ovog puta. Janis Adetokumbo je postigao 32 poena, Kris Midlton 29, a Džru Holidej 27.

Na drugoj strani je maestralan bio Devin Buker sa 40 poena, dok je Kris Pol dodao 21, a Diandre Ejton 20 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading