DA LI STE IM OPROSTILI? Jokić NIJE JEDINI, zbog njihovih otkaza je PLAKALA SRBIJA!

Autor:

Sport

18.06.2021

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je dobila prvog MVP-ija u istoriji, ali on ovog leta neće obući nacionalni dres! Međutim, godinama unazad nastup NBA igrača za reprezentaciju predstavlja veliki problem, pa Nikola Jokić nije jedini koji se odlučio na ovu tešku odluku!

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Jokić

Podsetimo se nekih otkaza koji su uzdrmali Srbiju, ali je činjenica je da je otkaza bilo i biće, ali Jokićev nesumnjivo najviše boli jer je ove sezone igrao košarku života!

Sada već davne 1997. Vlade Divac je propustio EP u Španiji, a potom je usled lok-auta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta preskočio i SP u Grčkoj naredne godine.

Na OI u Sidneju 2000. Divcu se u neigranju pridružio i Aleksandar Đorđević, koji se opravdao željom da više vremena provede sa porodicom i tek rođenom ćerkom. Tom dvojcu se 2001. pred Prvenstvo Evrope pridružio i Željko Rebrača, koji se tada pripremao za odlazak preko Atlantika. Inače, iste godine smo prilično oslabljeni otišli na takmičenje (kao i 2014. na SP i EP 2017), ali smo nikad ubedljivije došli do zlata što samo potvrđuje da jedan igrač ne čini tim.

RepublikaFoto: youtube.com/ krkipfc

Dejan Bodiroga i Dejan Tomašević su bili od onih koji su se najčešće odazivali državnom pozivu, međutim i oni su 2003. pred EP u Švedskoj zatražili (sasvim opravdano) malo predaha i vremena za sebe. 

Identično su u godinama koje su sledile činili i Vladimir Radmanović, Marko Jarić, Milan Gurović, Darko Miličić...

U skorijem periodu pamte se otkazivanja Milana Mačvana 2013. godine pred EP, Novice Veličkovića 2014. kada je Saša Đorđević predvodio selekciju na SP. Boban Marjanović je zbog problema sa San Antonijom propustio kvalifikacioni olimpijski turnir za Rio 2016, a Nikola Milutinov i same Igre. Jokić je takođe reprezentaciju odjavio i 2017. na EP zbog potpisivanja novog ugovora sa Denverom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

18.06.2021 10:53

Čim odu u NBA zabrane im da igraju za reprezentaciju ! Kao , sugerišu im i preporuka je kluba.......šio mi ga DJura . Jokiću , Jokiću...... takav nam i ne trebaš , navikli smo na izdaju.