Dalipagić: “Orlovi” su bez ikakve energije, agresivnosti, borbenosti

Autor:

Sport

12.09.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i jedna od najboljih košarkašak ikada sa ovih prostora Dražen Dalipagić prokomentarisao je za “Glas Amerike” duel Srbije i SAD-a koji nas očekuje.

RepublikaFoto: Starsport
Nije zadovoljan igrom "orlova"

Posle debakla u četvrtfinalu ove dve selekcije igraju prvi meč doigravanja za plasman od 5. do 8. mesta, a legendardni Praja je epitet favorite prepustio Amerikancima.

- Biće otvorena igra, zabavljačka, i to bi moglo biti zadovoljstvo gledati. Veće šanse za pobedu su na strani Amerikanaca. Mislim da je njima svejedno igraju li za osmo ili petnaesto mesto. U redovima Srbije mi deluje da su moral i samopouzdanje u krizi. Amerikance učinak ne dotiče - koliko li ljudi u njihovoj državi uopšte zna da se igra Svetski kup. Igraće svoju igru brzih šuteva, napada i kontranapada. A mi smo nasuprot velikim očekivanjima promašili cilj. Mislim da su naši igrači glavom negde drugde. Zato mislim da Amerikanci imaju više šansi -  rekao je  Dalipagić.

On je iskritikovao naše košarkaše i naglasio da su razlozi poraza od Argentine i Španije isključivo nedostatak energije i borbenosti.

- Da su naši igrači imali više energije od Španaca i Argentinaca na terenu bi sigurno bilo drugačije. Zašto je bilo drugačije – to zaista ne bih mogao da znam. Jer ne znam kako su oni trenirali i šta su radili. U pojedinim trenucima su delovali nonšalantno, kao da su razmišljali 'lako ćemo'. Nastupali su bez ikakve energije, agresivnosti i borbenosti. Kao da su računali da će utakmice rešiti na tehnički način. Protiv Španije su dobro krenuli prvu četvrtinu, ali je onda protivnik promenio igru. A bez borbenosti i energije se ne može pobediti. Posle tog poraza videlo se opterećenje kod igrača. U utakmici protiv Argentine, posle svake greške ulazilo se u još krupniju. Svaki promašaj vukao je sa sobom novu grešku i to je bilo to - ukazao je Dalipagić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading