JOKIĆ MEĐU NAJBOLJIMA U NBA!

Autor:

Sport

15.09.2017

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nikola Jokić nalazi se na 16. mestu liste najboljih košarkaša koju tradicionalno pred početak svake NBA sezone objavljuje renomirani elektronski medij "ESPN".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić napreduje koracima od sedam milja u NBA ligi

Dok se o najboljoj desetorici još uvek diskutuje i glasa, objavljeno je ko čini preostalih 90 igrača i Jokić je među njima na 16. mestu.

Iza srpskog igrača su do 30. mesta zvezde poput Kajrija Irvinga, Kleja Tompsona, Demarkusa Kazinsa i Kevina Lava, dok su ispred do desetog mesta Džon Vol, Rudi Gober, Pol Džordž, Karl Entoni Tauns i Džimi Batler. 

Jokić je jedini košarkaš mlađi od 23 godine, uz Karla Entonija Taunsa, koji se nalazi na listi TOP 20 najboljih košarkaša u NBA ligi, dok je blizu i Letonac Kristaps Porzingis koji se nalazi na 22. poziciji.

Jokić je za "Nagetse" bio otkrovenje prošle sezone sa 19.2 poena, 10.9 skokova i 5.8 asistencija po meču od kada je prošlog 15. decembra uvršten u startnu petorku. 

Ukoliko srpski igrač uspe da popravi igru u odbrani uz očuvanje ofanzivnog arsenala, biće gotovo nemoguće izbaciti ga van top 10 makar na ESPN listi. 

Od igrača koji smo imali prilike da gledamo na ovogodišnjem Evrobasketu na listi su Pau Gasol (80. mesto), Mark Gasol (29. mesto), Denis Šruder je zauzeo 96. poziciju, Goran Dragić 47. a odmah iza njega je i Riki Rubio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading