Skandal: FIBA NAM NE RAČUNA SVE MEDALJE

Sport

12.09.2017

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudeći prema panoima sa nacionalnim zastavama ispod kojih su napisani najbolji rezultati košarkaških selekcija na Evrobasketu, izgleda da FIBA našoj zemlji ne računa odličja osvojena u periodu kada smo nastupali pod drugim imenom.

RepublikaFoto: kss.rs
FIBA nam isekla čitavu košarkašku istoriju!

Tako da ispada kako je naša zemlja u svojoj bogatoj košarkaškoj istoriji i tradiciji imala samo jedno odigrano finale, i to ono u Poljskoj 2009. godine.

Možda je FIBA ostala zbunjena kome treba da upiše odličja iz vremena bivše SFRJ, ali se i period od 1995. do 2005. takođe "poništio" prema FIBA, tako da su nam neopravdano upisali samo jedno srebro.

Ni tri zlata sa Evrobasketa (1995, 1997. i 2001) osvojena pod imenom SR Jugoslavija, ni dva osvojena na svetskim prvenstvima (1998. i 2002), ni olimpijsko srebro (2016), a ni bronzu sa kontinentalnog šampionata (1999.) FIBA nam - ne računa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading